Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi a organizat competiţia de Streetball la Mânăstirea

Luna noiembrie s-a încheiat pentru Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Călăraşi cu o altă competiţie. Profesoara Cristiana Drăgan, preşedintele AJSpT ne spune că este vorba de Streetball Mânăstirea la care au participat 30 de elevi din 3 şcoli, şi anume Mânăstirea, Chiselet şi Sultana.

 

street ball manastirea 3

 

Elevii şcolii Mânăstirea au obţinut primul loc, pe locul second s-au evidenţiat copiii şcolii Sultata, şcoala Chiselet fiind următoarea recompensată cu premii.

Diplome, tricouri şi şepci au fost recompensele oferite de Federaţia Română Sportul pentru Toţi prin Asociaţia Judeţeană Sportul pentru toţi Călăraşi.

Streetball-ul este un sport modern, varianta „de stradă” a baschetului. Regulile sunt la fel ca cele ale baschetului, însă nu sunt neapărat obligatorii. Cei care joacă decid înainte de începerea jocului regulile și miza. Mișcările din streetball sunt cunoscute ca „freestyle”.

 

street ball manastirea 1 street ball manastirea 2

 

Competiţia a reuşit să adune un număr mare de concurenţi şi spectatori, ne-a încântat cu demonstraţii de baschet, arătându-ne că baschetul e mai mult decât un sport. Mulţumim tuturor participanţilor şi partenerilor noştri şi nu în ultimul rând mulţumim competitorilor şi spectatorilor pe care îi aşteptăm cu braţele deschise la Cupa Moş Crăciun la fotbal ce va avea loc în 6 decembrie a.c. la Frumuşani pentru clasele V-VIII. Şi această competiţie va aduce mai multe premii, invitaţi şi promite să fie la fel de plăcută ca celelalte ediţii.” declară Cristiana Drăgan, profesor de sport şi preşedinte AJSpT.