De Moş Nicolae, senatorul Iulian Dumitrescu s-a întâlnit cu copiii olteniţeni de etnie romă

Cu ghetuţele lustruite şi parcă mai cuminţi ca niciodată, cei mici îl aşteaptă cu nerăbdare pe Moş Nicolae în fiecare an de 6 decembrie. Odată cu sosirea lui, sezonul sărbătorilor de iarnă ia start, se simte mirosul de brad, de portocale şi scorţişoară, anunţă că luna decembrie este luna cadourilor, aşadar a generozităţii. Legenda spune că Sfântul Nicolae soseşte negreşit în casele tuturor, dar aduce cadouri doar copiilor care au fost ascultători tot anul. Celorlalţi le lasă în cizme o nuieluşă, în semn că Moşul le-a vegheat comportamentul.

Şi dacă Moş Nicolae are traseul aşa de lung şi foarte bine stabilit în special pentru copiii care cred în generozitatea lui, la Olteniţa şi-a făcut apariţia vineri, 6 decembrie, în mijlocul unui grup de copii. Senatorul PNL Iulian Dumitrescu a fost alături de copiii olteniţeni şi împreună cu preşedintele Partidei Romilor, Fănel Petrescu, au oferit o surpriză plăcută şi copiilor din comunitatea romă

Însoţit de fiul său, senatorul Iulian Dumitrescu declară că a sosit la Olteniţa pentru a sărbători ziua Sfântului Nicolae alături de copii, o parte a darurilor sale oprindu-se la micuţii de etnie romă din Olteniţa. „Cred din tot sufletul că indiferent de etnie, situaţie socială sau poziţie socială, toţi copiii care au fost cuminţi trebuie să primească cadouri de la Moş Nicolae. Am venit aici să mă asigur ca lucrul acesta se va întâmpla. Le urez multă sănătate, să aibă un an mai bun decât a fost acesta, să aibă încredere în noi în cei care-i reprezentăm pentru că ne străduim şi vrem să le fie mai bine. La mulţi ani şi numai bine!” urează cu ocazia acestei zile şi a startului zilelor frumoase de decembrie.

La rândul său, Fane Petrescu transmite un mesaj „În momentul în care oferi dragoste, primeşti dragoste şi vreau să fac aceşti copii să înveţe să viseze, să înveţe să ofere, pentru că numai în momentul în care ştii să oferi, Dumnezeu cel de sus îi va oferi mai mult de zece ori. Aşa m-a învăţat pe mine tatăl meu şi aşa încerc şi eu să fac. Şi spun iar cum am spus mereu, spun copiilor de etnie romă şi nu numai ’ Învăţaţi mult pentru că de la şcoală vine totul. ’ Dacă nu înveţi, nu faci. Şi aş vrea să mai spun ceva ce au spus-o înaintaşii noştri ,Trăieşte ca şi când mâine ar fi ultima zi, învaţă ca şi când ar fi prima.’ Tatăl meu mi-a spus aşa: ca să-mi cresc copiii bine pentru că am 5 şi sunt toţi bine, până la 5 ani m-a iubit, de la 5 ani la 16 ani m-a educat iar de la 16 ani până în prezent a căutat să fie prietenul. Aşa să facă toti şi vor avea o familie fericită. Tuturor la mulţi ani, sărbători fericite!” urează preşedintele Partidei Romilor Olteniţa.

Sf. Nicolae cel milostiv şi bun

Povestea darurilor oferite de Moş Nicolae a început cu mulţi ani în urmă, când a schimbat destinele unor surori şi le-a oferit şansa de a fi fericite. Fetele erau foarte sărace şi, fiind lipsite de zestre, nu aveau nicio şansă să-şi găsească ursitul. Într-o seară, Nicolae s-a urcat pe casă şi a strecurat în camera surorii mai mari un săculeţ cu galbeni, ascuns într-un ciorap. La scurt timp, fata s-a căsătorit. La fel a procedat şi în cazul celorlalte două surori când le-a venit vremea măritişului. Multe fapte bune a făcut Nicolae de-a lungul vieţii sale fiind un milostiv pentru cei săraci şi aflaţi în necaz. Prin rugăciunile lui, a salvat de la înec nişte marinari, iar din averea sa a dat flămânzilor şi datornicilor. De atunci, Nicolae, devenit apoi sfânt, este Moşul care-i ocroteşte pe cei mici şi le lasă daruri pe furiş, în ghetuţe.