La Biroul Parlamentar al deputatei Raluca Surdu, generosul Moş Crăciun a sosit mai devreme

Deputatul Raluca Surdu a organizat la biroul său parlamentar din Olteniţa acţiunea “Împreună facem bine – Pom de Crăciun pentru copiii olteniţeni”. Aşadar, vineri 13 decembrie, copiii dornici să îl întâlnească pe Moş Crăciun au fost prezenţi acolo. Moşul i-a întâmpinat vesel pe cei 200 de copii ai claselor I-VIII din şcolile gimnaziale olteniţene şi chirnogene. Vestea s-a împrăştiat rapid, încât în scurt timp numărul copiilor curioşi să-l vadă pe Moşul, dornici să vorbească cu el şi să-şi primească darurile s-a dublat.

raluca

Mos craciun a adus bucurie printre copii

“Ne aşteptam la o astfel de reacţie. De aceea am şi fost pregătiţi, astfel încât Moşul să-i întâmpine pe toţi cei care au venit să-l vadă. Pentru mine personal, a fost un moment însemnat de bucurie, sentiment unic pe care îl trăieşti atunci când vezi că prin ceea ce ţi-ai propus să faci oferi bucurie unor copii valoroşi, buni şi foarte buni la învăţătură, dar care depun eforturi constante de a depăşi riscurile asociate unor situaţii financiare dificile pe care ei şi familiile lor trebuie să le înfrunte zi de zi. Riscul major pe care dorim să-l limităm cât mai mult este cel al abandonului şcolar”, declară deputatul liberal Raluca Surdu.

raluca

Tot o formă de abandon este şi prezenţa formală a copiilor la şcoală, fără a depune vreun efort de a lua cât se poate din această experienţă definitorie pentru personalitatea şi destinul oricărei persoane. Pentru lupta cu această formă perfidă de virusare a viitrorului celor care acum sunt copii, efortul este concentrat şi împărţit deopotrivă între dascălii care trebuie să le insufle copiilor plăcerea de a veni la şcoală, familiile care să-şi aducă minimul de contribuţie pentru stimularea curiozităţii copiilor, unele exemple de succes din comunitate, alţi membri ai comunităţii, oameni de bine care doresc să-şi ofere sprijinul, în orice direcţie şi oricât de mic. În formarea şi dezvoltarea unui copil care are resurse limitate de a continua, de a merge mai departe, totul contează: un gând împărtăşit, o vorbă bună, un corn, o hăinuţă, o foaie sau un creion… Suntem în prag de sărbători, perioadă a anului care are menirea de a ne face mai buni, mai deschişi, mai generoşi, nu doar cu membrii familiei noastre, ci şi cu membrii alături de care trăim în comunitatea noastră. Pentru că, împreună, putem face bine.