La prima ediţie a Galei Voluntariatului s-au premiat cele mai bune proiecte şi cei mai energici voluntari

Pas in viitor, Asociaţia Sportul pentru Toţi Călăraşi, Dunare.edu, Clubul Sportiv Tai Sabaki sunt cele patru O.N.G.-uri olteniţene care au organizat joi, 19 decembrie a.c., prima ediţie a Galei Voluntariatului.

Festivitatea a început cu un scurt program artistic susţinut de membrii clubului de dans sportiv Sportul Studenţesc Bucureşti, membrii Asociaţiei Fundaţia Culturală Nana, membrii Clubului Sportiv “Tai Sabaki” şi trupa de muzica “Bleck and Rossen”. A urmat prezentarea proiectelor de voluntariat realizate în perioada 2012-2013. Invitaţii Galei au făcut precizări cu privire la proiectele de voluntariat, iar la final s-au acordat premiile.

În competiţie au intrat proiecte de la Liceul Tehnologic „Nicola Bălcescu” Olteniţa, Şcoala „Alex. D. Ghica” Olteniţa, Şcoala „Spiru Haret” Olteniţa (2 proiecte), Şcoala „D. I. Ghica” Radovanu, Şcoala Gimnazială Curcani, Şcoala „C. Teodorescu” Şoldanu, Fundaţia Culturală Nana, O.N.G. „Pas în viitor”, Dunare.edu şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Călăraşi.

Cele 4 secţiuni voluntarul junior, voluntarul senior, coordonator de voluntari, cel mai bun proiect au fost demonstrative. Organizatorii mulţumesc tuturor celor care au sprijinit activitatea de joi.

“A fost o dovadă că în comunitatea noastră se munceşte, a fost o încercare de a oferi exemple de bună practică, a fost un model de lucru în echipă. Mulţumesc celor trei O.N.G.-uri care s-au implicat şi tuturor celor care au înţeles că atunci când munceşti mai şi greşeşti. Ştim că se putea şi mai bine, dar anul viitor experienţa noastră se va vedea şi trăim cu speranţa că va fi mai bine.

Juriul Galei a fost format din oameni cu experienţă cărora le mulţumim: Radu Laurenţiu – reprezentantul Primăriei Olteniţa, Vetreneanu Luciana de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Călăraşi, Irina Gurr – preşedinte O.N.G. IRIS, Surdu Diana elevă a Liceului „Nicolae Bălcescu” Olteniţa şi colaboratore în câteva proiecte ale Consiliului Judeţean al Elevilor şi prof. Nicolae Mavrodin. Le mulţumim tuturor pentru efortul făcut şi pentru experienţa împărtăşită.” declară prof. Liliana Niculiţă, coordonatorul O.N.G.-ului “Pas în Viitor”

Premiile Galei Voluntariatului au fost acordate de cele patru O.N.G.-uri organizatoare.

Cel mai bun proiect a revenit O.N.G.-ului „Pas in viitor”, voluntarul junior a fost numit Valentina Drăgan de la Dunare.edu, voluntarul senior Ionuţ Lupu de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Călăraşi, iar coordonator de voluntari Valentina Decu de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Olteniţa.

Invitaţii serii şi ai Galei au fost Gheorghe Drăghici – campion naţional la oină de 18 ori, Ştefăniţă Barbu- reprezentantul O.N.G. -ului A.C.T.O.R Bucureşti, Rodica Bornaci –   fost jucator si fost antrenor de volei, membru fondator al O.N.G.-ului” Kids4future, Petre Bulmagă – sensei, reprezentantul Federaţiei de Ashihara Karate.