Profesorul Marian Staş, preşedintele Asociaţiei „Clubul Liderii Mileniului Trei”, va ajunge şi pe meleagurile olteniţene

Profesorul Marian Staş va susţine la Olteniţa un seminar. Graţie profesorului de fizică olteniţean Vifor Dorobanţu, luni, 16 decembrie, începând cu ora 16,00, profesorul va susţine o conferinţă la Sala Mare a Primăriei Olteniţa. Cei dornici de o întâlnire spectaculoasă, atractivă şi extrem de interesantă sunt aşteptaţi să asculte şi aplaude un român cu idei inovatoare, care a ajuns la Harvard.

Profesorul Marian Staş | foto: autentici.ro

Profesorul Marian Staş | foto: autentici.ro

Marian Staş este implicat în proiecte dedicate studenţilor şi corporaţiilor precum şi programe guvernamentale. Profesorul a propus un program de reformă a sistemului de învăţământ românesc numit „Şcoala pe bune”. Este susţinător de carieră al proiectelor de dezvoltare personală pentru elevii de liceu şi studenţi. “Componenţa de învăţământ preuniversitar este încă profund tributară unui model inadecvat secolului 21. În prezent, sistemul funcţionează după un model, în cel mai bun caz, de secol 20, ceea ce este inadmisibil. Pe vremuri era important să fim disciplinaţi, să fim cuminţi, să învăţăm mult, să avem foarte multe cunoştinţe. Spre deosebire de sistemul european, în care faptul de a decide ce doreşti să faci este regula, nu excepţia” declară în cadrul unor întâlniri profesorul Marian Staş. În opinia sa, “ceea ce se întâmplă la ora actuală în educaţie reprezintă un atac la statul de drept” şi chiar o “ameninţare strategică la ceea ce înseamnă siguranţa naţională”, deoarece există riscul ca “absolvenţi inepţi ai sistemului de învăţământ să devină conducători inepţi ai României de mâine”. Profesorul propune şi soluţii pentru modernizarea sistemului. Dar mult mai multe aspecte, detalii, informaţii vor fi prezentate în conferinţa de luni, 16 decembrie de la Olteniţa.

 

Marian Staş activează în domeniul tutoratului, trainingului şi consultanţei, fiind interesat de transformarea sistemului educaţional, managementul schimbării, leadership organizaţional, teambuilding, reconversie profesională.

Marian Staş a predat la:

  •   Academia (Tehnică) Militară (1985 – 1998) – cursuri de specialitate, sisteme informatice militare;
  •   Colegiul Naţional de Apărare (2000; 2001) – leadership;
  •   Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (din 2000) – leadership public;
  •   Universitatea Harvard, John F. Kennedy School of Government (din 2000) – matematici aplicate în administraţia publică