Directorul ziarului Atac la persoană, Mitruș Ghezea a primit 2 ani și 6 luni de închisoare pentru șantaj

UPDATE: Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs. Contactat de reporterii nostri, Mitrus Ghezea a declarat ca a facut deja recurs la Curtea de Apel Bucuresti urmand ca prima infatisare sa aiba loc, cel mai probabil, in luna februarie a.c.
_________________________________________________________________________________
Mitruş Ghezea a primit o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantaj.
Mitruş Ghezea

Mitruş Ghezea

În 21 octombrie 2010, patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Pârv şi Mitruş Ghezea au fost trimişi în judecată de către procurorii anticorupţie, pentru şantajarea lui Ion Moţ, atunci primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

„Ameninţarea a constat în dezvăluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului că ar fi corupt, că ar fi săvârşit tranzacţii ilicite cu terenuri agricole aparţinând cetăţenilor comunei, păgubindu-i pe aceştia, că are o avere importantă obţinută ilicit şi că face trafic de influenţă pe lângă unii miniştri”, susţine DNA.

În acest dosar a fost implicat și Mitruș Ghezea, fost realizator de emisiuni OTV și actualmente director al ziarului Atac la persoană. Ghezea este în prezent și consilier local PSD în comuna Căscioarele (Călăraşi).

Mitruş Ghezea,a mai fost implicat în două dosare de şantaj. În urmă cu aproximativ cinci luni, Ghezea intrase pe firul „șpăgii„ de la APIA Călărași. Ghezea a fost prins pe interceptări telefonice când vorbea cu ofițerul „șpăgar„ Stelică Tănase despre faptul cum să împartă banii care urmau să vină de laomul de afaceri Ștefan Poienaru (Agrofam Holding Fetești). Într-un final, simțind că este filat, Ghezea a ieșit din acea cârdășie și procurorii DNA i-au săltat pe Stelică Tănase și Vasile Gâdea, fost șef la Garda de Mediu, Călărași.

sursa: editia.ro