DN 4 Oltenita – Bucuresti a fost redeschis circulatiei

 

UPDATE 28.01, ora 15:40 – Conform transferoviarcalatori.ro,  a fost redeschisa linia Oltenita-Titan Sud,  circulatia trenurilor se desfasoara dupa programul normal, incepand din data de 27.01.2014 ora 16.00.  

Pe raza judeţului Călăraşi se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale şi judeţene, cu următoarele precizări:

-începând cu ora 08,00, au fost redeschise circulaţiei toate drumurile judeţene

– la ora 10,00, a fost ridicată orice restricţie de pe toate tronsoanele de drumuri naţionale de pe raza judeţului Călăraşi, cu excepţia DN 3B – Călăraşi – Feteşti, pe care se va menţine interdicţia de circulaţie pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată  mai mare de 7,5 tone.

Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite care s-ar putea produce (accidente rutiere, vătămări, blocaj între localităţi), având în vedere că, pentru judeţul Călăraşi, sunt preconizate în continuare căderi mari de zăpadă şi viscol, recomandăm cu insistenţă tuturor conducătorilor auto să nu pornească în călătorie decât dacă este absolut necesar şi doar după ce se asigură că respectă următoarele măsuri:

–  asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi să puteţi continua drumul după deblocare

– verificaţi instalaţia de încălzire, de iluminare, nivelul uleiului, antigelul! Păstraţi în autovehicule o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri.

– asiguraţi-vă rezerve de apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, telefon mobil, încărcător/baterie de rezervă.

– adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

– evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, deoarece puteţi derapa foarte uşor.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei!

Peste 110 poliţişti vor fi în continuare la datorie şi vor acţiona cu peste 60 de mijloace auto, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, acordarea sprijinului necesar autorităţilor la salvarea persoanelor, închiderea temporară a circulaţiei pe anumite tronsoane de drum, când situaţia o va impune, pentru evitarea imobilizării autovehiculelor în afara localităţilor şi facilitarea activităţilor de deszăpezire.

Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie în cazul interzicerii temporare a circulaţiei şi nu încercaţi să forţaţi pătrunderea pe acele tronsoane! Măsurile sunt luate pentru siguranţa dumneavoastră!

UPDATE 28.01, ora 13:00 – Desi intr-un comunicat sosit la redactie in jurul orei 10 eram anuntati ca toate drumurile judetene au fost deschise circulatiei la ora 8, poza de mai jos, realizata de un reporter olteniteanul.ro astazi la ora 12:15, arata ca DJ 403 Manastirea – Luica nu era inca deschis circulatiei. Conform relatarilor, la 10 m de la intersectia cu DN 31, pe drumul judetean zapada avea aproximativ un metru pe carosabil. 

poza

UPDATE 27.01, ora 15:30 – La acest moment, potrivit situaţiei centralizate la nivelul judeţului Călăraşi, nu se înregistrează localităţi izolate din punct de vedere al căilor de comunicaţie.

Din punct de vedere al drumurilor, o autostradă (Autostrada Soarelui) – A 2 este închisă circulaţiei până la ora 17.00 (potrivit celor relatate de către reprezentanţii Comitetului Naţional pentru Situaţii de urgenţă, la acest moment căutându-se soluţiile necesare pentru redeschiderea în această seară a acestei importante căi de comunicaţie),

În ceea ce priveşte starea drumurilor naţionale din judeţul Călăraşi, un singur drum naţional rămâne închis circulaţiei, şi anume DN 3, pe tronsonul Călăraşi – Lehliu Gară, iar celelalte au fost redate circulaţiei începând cu ora 12.00 (27.01.2014), după cum urmează:

 

–         DN 3 A Lehliu – Drajna – Feteşti;

–         DN 21 Călăraşi – Slobozia

–         DN 31 Călăraşi – Mânăstirea – Olteniţa;:

–         DN 41 Olteniţa – Giurgiu;

–         DN 4 Bucureşti – Olteniţa;

–         DN 3B Călăraşi – Borcea – Feteşti;

–      DN 3 tronsonul Lehliu Gară – Bucureşti:

Tronsoane de drumuri judeţene care sunt încă închise circulaţiei (traficului rutier);

–         DJ 403 tronson Mânăstirea – Luica;

–         DJ 307 A tronson Independenţa – Alexandru Odobescu;

–         DJ 306 tronson Ceacu – Floroaica;

–         DJ 402  tronson Solacolu – Tămădău – Măriuţa;

–         DJ 305 tronson Fântâna Doamnei – Gurbăneşti:

–         DJ  201 B tronson Lehliu – Sălcioara;

–         DJ 303 tronson Valea Argovei – Călăreţi;

–        (Celelalte tronsoane ale drumurilor judeţene fiind deschise circulaţiei)

 

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, la nivelul judeţului Călăraşi, se înregistrează o singură  localitate afectată, parţial şi anume Ulmu, cu un număr de 639 de consumatori;

Nu se înregistrează probleme din punct de vedere al alimentării cu apă şi gaze în nicio localitate.

De asemenea, trebuie cunoscut, că s-a luat hotărârea ca în toate unităţile de învăţământ, (grădiniţe, şcoli, licee), care funcţionează la nivelul judeţului Călăraşi, să nu se ţină cursuri în data de 28 ianuarie 2014,  din cauza condiţiilor meteorologice.

În ceea ce priveşte trecerea cu bacul pe fluviul Dunărea în punctul Chiciu, aceasta este oprită şi pe parcursul zilei de astăzi, urmând ca din data de 29 ianuarie să se reia cursele. ( informatii furnizate de catre ISU Calarasi)

UPDATE 27.01, ora 10:00 La ora 09,00, traficul rutier este întrerupt, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale şi judeţene din judeţul Călăraşi:

Drumuri naţionale:

–         DN 3 – Călăraşi – Fundulea

–         DN 21 – Călăraşi – Drajna

–         DN 31 – Călăraşi – Mânăstirea

–         DN 3A – Lehliu Gară – Feteşti

Drumuri judeţene:

–         DJ 306 – Călăraşi – Dragoş Vodă

–         DJ 301 – Budeşti – Fundeni

–         DJ 401 – Sohatu – Progresu – Cucuieţi

–         DJ 303 – Săruleşti – Gurbăneşti – Valea Argovei – Frăsinet – Mânăstirea

–         DJ 403 – Mânăstrirea – Luica

–         DJ 304 – Dorobanţu – Ulmu – Plevna

–         DJ 402 – Fundulea – Solacolu – Tămădău – Măriuţa

–         DJ 412 – Popeşti – Nuci – Vasilaţi

–         DJ 306 – Cuza Vodă – Dragoş Vodă

–         DJ 307A – Independenţa – Alexandru Odobescu

–         DJ 201B – Valea Argovei – Lehliu Gară – Sălcioara

 

De asemenea, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t pe DN 3B – Călăraşi – Feteşti şi a autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 t pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

–         DN 4 – Olteniţa – Bucureşti

–         DN 41 – Olteniţa – Căscioarele – Greaca

–         DN 31 – Olteniţa – Mânăstirea

 

Pentru reducerea efectelor căderilor masive de zăpadă şi viscolului, pe raza judeţului Călăraşi acţionează, în trafic, 114 poliţişti, cu 62 de autospeciale. (date furnizate de IPJ Calarasi)


UPDATE 21:00 Potrivit informatiilor primite de la Politia Rutiera Oltenita, DN 4 este in continuare deschis. In cazul in care situatia meteo se va inrautati, drumul va fi din nou inchis. 

UPDATE 18:30 –  În condiţii de viscol, ninsoare abundentă şi temperaturi foarte scăzute pompierii militari din cadrul subunităţilor I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au desfăşurat în perioada 24.01.2014 – 26.01.2014, 25 de misiuni, majoritatea pentru salvarea persoanelor afectate de viscol. 

La acest moment, potrivit situaţiei centralizate la nivelul judeţului Călăraşi, nu se înregistrează localităţi izolate din punct de vedere al căilor de comunicaţie, însă trebuie menţionat că peste 700 de persoane, care au surprinse de viscol pe căile de comunicaţie în diferite localităţi ale judeţului, sunt adăpostite în spaţii încălzite, puse la dispoziţie de autorităţile locale, spaţii unde oamenii au ajuns fiind ajutaţi de pompierii militari.
Din punct de vedere al drumurilor, o autostradă (Autostrada Soarelui – A 2), 5 drumuri naţionale ( DN 4 Bucureşti – Olteniţa; DN 31 Călăraşi – Olteniţa; DN 3 Călăraşi – Fundulea; DN 21 Călăraşi –Drajna – Slobozia şi DN 41 Olteniţa – Giurgiu), 10 drumuri judeţene (DJ 301 Budeşti – Fundeni; DJ 401 C Sohatu – Progresu – Cucuieţi; DJ 303 Mânăstirea – Săruleşti Gară; DJ 403 Mânăstirea – Luica; DJ 304 Dorobanţu – Plevna; DJ 402 Fundulea – Solacolu – Fundeni – Măriuţa; DJ 412 Popeşti – Vasilaţi; DJ 306 Ceacu – Vâlcelele; DJ 307 A Independenţa – Mihai Viteazu şi DJ 201 B Valea Argovei – Lehliu Gară – Sălcioara) sunt închise traficului rutier, vestea bună ar consta însă în faptul că se lucrează la această oră pentru deblocarea celor mai multe căi de comunicaţie rutieră, utilajele de deszăpezire lucrând la foc continuu, în acest sens, venind în sprijinul echipajelor de intervenţie ale ISU SAJ şi IPJ.
Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, la nivelul judeţului, se înregistrează 7 localităţi afectate, parţial sau total, după cum urmează: Sohatu, Tămădău, Săruleşti, Căscioarele, Radovanu, Fundeni şi Frăsinet.
Nu se înregistrează probleme din punct de vedere al alimentării cu apă şi gaze în nicio localitate.
Traficul feroviar este perturbat pe 3 linii de cale ferată şi pe o magistrală.
În trafic, pe raza judeţului Călăraşi, sunt blocate 251 de autovehicule, după cum urmează: Fundulea 7 autoturisme, 3 autotrenuri şi 2 autocamioane; Lehliu Gară 154 de autoturisme, 36 de autotrenuri; Dragalina 12 autotrenuri, 5 autoutilitare şi 32 de autoturisme.
Se înregistrează un număr de aproximativ 700 de persoane blocate în trafic, la Lehliu Gară fiind cele mai multe dintre acestea, 160 de persoane la casa de cultură din oraşul Lehliu, 60 de persoane cazate la diferite familii, 40 de persoane în autotrenuri (care nu au dorit să părăsească vehiculele, deşi li s-a acordat sprijin şi adăpost), 300 de persoane în autoturismele personale care refuză să părăsească autoturismele şi alte 30 de persoane cazate la o pensiune din localitate. Celelalte localităţi cu persoane blocate în trafic sunt Fundulea (aproximativ 100 persoane) şi Dragalina (aproximativ 150 de persoane).
Pe parcursul ultimelor 48 de ore s-a intervenit pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă în 75 de cazuri.
Dintre misiunile mai importante desfăşurate de către pompierii militari în această perioadă aş aminti:
Acţiuni de salvare în cazul accidentului în lanţ pe A2 cu 35 de autovehicule implicate; deblocarea autoturismelor blocate în trafic în mai multe localităţi la e judeţului, transportarea la spital în bune condiţii a unui copil cu umărul dislocat, transportarea la Institutul Fundeni a unui pacient în vârstă de 47 de ani pentru un transplant de rinichi, asistarea şi transportul a două femei gravide (dintre care una a şi născut o fetiţă sănătoasă de 3,200 kg, la aproximativ 10 minute după ce a ajuns la spital ) de la Dragalina la spitalul Slobozia şi multe altele.
Pompierii militari din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi sunt pregătiţi să intervină în orice moment pentru salvarea persoanelor afectate de viscol, până la acest moment fiind salvate peste 700 de persoane surprinse şi afectate de viscol şi alte situaţii de urgenţă. (ISU CALARASI)

De ultimă oră:

La nivelul C.J.S.U., prefectul judeţului, George Iacob, în calitate de preşedinte al acestui comitet, a luat hotărârea decongestionării traficului pe DN 3. de la Lehliu la Fundulea, prin organizarea de convoaie de maşini cu antemergător, autospeciale de poliţie şi utilaje de deszăpezire.(ISU CALARASI)

UPDATE 16:40 : Comunicat TRANSFEROVIAR Calatori :

ANUNŢ IMPORTANT

Stimati calatori,Din cauza viscolului si a caderilor masive de zapada linia Oltenita – Titan Sud este inchisa, avem o locomotiva ramasa inzapezita in zona Platarasti si nu circula niciun tren pana la deszapezirea liniei. Vom reveni cu informatii in functie de evolutia situatiei.

Ne cerem scuze pentru neplacerile create si va multumim pentru intelegere.

comunicat

comunicat

trn1 TRN2

Desi DN 4 a fost redeschis circulatiei, cetatenii nu s-au inghesuit la Autogara Oltenita. La ora 15:30, un singur microbuz se pregatea sa plece spre Bucuresti. Conform surselor noastre, seful Politiei Rutiere din Oltenita va permite circulatia masinilor in regim Maxi-Taxi pe DN 4 doar pana la lasarea intunericului.

Daca vantul nu se va domoli, sunt sanse mari ca DN-urile din judet sa fie din nou inchise odata cu lasarea intunericului.

vl1 VL2

UPDATE 15:05 : Conform CNADNR Calarasi, Drumul National 31 ramane INCHIS circulatiei publice.

UPDATE 14:30: DN 4 Oltenita – Bucuresti au fost redeschis circulatiei publice. Nu pot trece insa, masinile cu o masa mai mare de 7,5 tone.

UPDATE 13:10Drumurile nationale si judetene raman in continuare inchise ! S-au anulat si cursele feroviare pe linia Oltenita – Bucuresti ( Titan Sud ) .

Liniile de cale ferata Bucuresti Sud – Oltenita si Ploiesti – Urziceni sunt inchise, pe alte 15 linii circulatia este restrictionata, au fost anulate peste 60 de trenuri, iar unele inregistreaza intarzieri de pana la 10 ore, potrivit celei mai recente informari emise de CFR Calatori. Conform aceleiasi surse, trenurile au fost oprirte din cauza vintului puternic si a faptului ca se formeaza suluri de zapada pe linie.

UPDATE 13:00Luni, 27 ianuarie, toate unităţile de învăţământ din judetul Calarasi vor fi închise!

Inspectorul general şcolar adjunct, prof doctor Constantin Tudor a declarat pentru arenamedia.ro că pentru ziua de luni, 27 ianuarie toate unităţile de învăţământ din judeţ vor fi închise. „Am luat deciza ca toate cursurile, începând de la preşcolari până la cele liceale să fie luni, 27 ianuarie suspendate. În funcţie de evoluţia vremii vom stabili luni ce decizie vom lua pentru ziua de marţi” a spus Tudor.

Potrivit mediafax.ro, Universitatea Bucuresti, Universitatea din Pitesti si Universitatea Valahia din Targoviste au decis suspendarea activitatea didactica programata pentru luni, informeaza Ministerul Educatiei Nationale.

UPDATE 01:00 Oprea: „Sunt 150 de oameni cazaţi în cămine provizorii şi 63 de maşini încă blocate pe drumuri”

Ministrul interimar al Afacerilor Internelor Gabriel Oprea a declarat, sâmbătă noapte, că 150 de persoane au fost cazate în cămine provizorii ale primăriilor din ţară şi că în continuare sunt blocate pe drumuri 63 de maşini.

„Nu am înregistrat în această perioadă persoane izolate în locuinţe şi care să se afle în situaţii critice sau persoane dispărute. La acest moment sunt încă blocate în trafic 63 de autovehicule, cele mai multe, respectiv 35, în judeţul Călăraşi şi 12 în judeţul Ilfov”, a spus Oprea, în cadrul comandamentului de iarnă de la MAI de la ora 23.30, potrivit mediafax.ro.

Pe cele trei autostrăzi, care rămân închise circulaţiei, poliţiştii rămân la fiecare punct de intrare/ieşire, iar în paralel vor efectua misiuni de patrulare pentru a semnala autovehicule care ar putea rămâne blocate peste noapte, în aceste misiuni fiind implicate peste 40 de echipaje de poliţie.

În această noapte MAI va avea în teren 4.826 de poliţişti, jandarmi şi pompieri, cărora li s-au alăturat 150 de militari.

Capitala şi 13 judeţe din sud-est se află sub cod portocaliu de viscol, în timp ce alte 14 judeţe din sudul, centrul şi estul ţării sunt sub avertizare de cod galben, până duminică seară.

_________________________________________________________

UPDATE: 22:35 Mai mulți cetățeni, care au fost prinși de vremea rea pe DN 4, au fost nevoiți să ceară ajutorul autorităților.

sinistrati1

Un autobuz cu zeci de persoane a ajuns cu dificultate la Oltenita dupa un drum ce a durat aproape 4 ore. Oamenii, care se intorceau de la serviciul din Bucuresti, au trait clipe de cosmar dupa ce autobuzul lor risca sa ramana impotmolit in nameti. Autobuzul avea ca punct de destinatie comuna Spntov, insa a fost oprit din drum la iesirea din Oltenita spre DN31 Calarasi din cauza conditiilor meteo. Unii dintre pasageri au mers sa innopteze la rudele din localitatea noastra , alti 10 au fost cazati la primaria Oltenita unde au primit saltele, paturi, hrana si bauturi calde.

Autobuzul isi va relua drumul dupa ce DN 31 va fi redeschis

Autobuzul isi va relua drumul dupa ce DN 31 va fi redeschis

_________________________________________________________

La ora 15,00, din cauza condițiilor meteorologice defavorabile, traficul rutier este întrerupt pe următoarele tronsoane de drumuri naționale și județene din județul Călărași:

Drumuri naționale:
– DN 3 – Călărași – Fundulea
– DN 4 – Oltenița – București
– DN 21 – Călărași – Slobozia
– DN 31 – Călărași – Oltenița

DN 4 Oltenita - Bucuresti a fost inchis circulatiei

DN 4 Oltenita – Bucuresti a fost inchis circulatiei

Drumuri județene:
– DJ 306 – Călărași – Dragoș Vodă
– DJ 301 – Budești – Fundeni
– DJ 401C – Sohatu – Progresu – Cucuieți
– DJ 303 – Sărulești Gară – Valea Argovei – Frăsinet – Mânăstirea
– DJ 403 – Mânăstrirea – Luica
– DJ 304 – Dorobanțu – Ulmu – Plevna
– DJ 402 – Fundulea – Solacolu – Tămădău – Măriuța
– DJ 412 – Popești – Nuci – Vasilați
– DJ 306 – Canton – Cuza Vodă – Vâlcelele – Dragoș Vodă
– DJ 307A – Independența – Alexandru Odobescu

Recomandări:

Având în vedere prognoza emisă de meteorologi pentru această perioadă, de Cod Portocaliu de ninsori, intensificări ale vântului şi viscol, Inspectoratul  pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi” recomandă conducătorilor auto să evite orice călătorie pe timp de viscol şi ninsoare puternică.
Dacă, totuşi, deplasarea este absolut necesară, informaţi-vă dacă, pe traseul ales, nu sunt drumuri blocate.

Informaţii privind starea reţelei de drumuri naţionale din întreaga ţară pot fi obţinute de la dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/ 264.33.34: 021/ 9360.

În cazul existenţei pericolului de blocare în trafic apelaţi de urgenţă 112.