DN 4 Oltenita – Bucuresti a fost redeschis circulatiei. Sunt inchise in continuare toate drumurile judetene

UPDATE 30.01, 18:00 – La ora 16,00, nu se circula pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale şi judeţene din judeţul Călăraşi:

 Drumuri naţionale:

–        DN 3 – Lehliu Gară – Călăraşi

–        DN 3A – Lehliu Gară – Feteşti

–        DN 3B – Călăraşi – Feteşti

 

Pe DN 31 – Călăraşi – Olteniţa, pe DN 21 – Călăraşi – Slobozia şi pe DN 3 – Lehliu Gară – Belciugatele este instituită restricţie de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

 

Erau inchise, pentru acţiunea utilajelor de deszăpezire, următoarele drumuri judeţene:

–        DJ 201B – Lehliu Gară – limita cu judeţul Ialomiţa

–        DJ 303 – Călăreţi – Valea Argovei –Mânăstirea

–        DJ 304 – Ulmu – Plevna

–        DJ 402 – Fundulea – Solacolu

–        DJ 403 – Mânăstrirea – Luica

–        DJ 402 – Tămădău – Dârvari

UPDATE 30.01, 13:00A fost redeschis si DN 31, Oltenita – Manastirea, km 32+000 – km 59+200, pentru vehiculele cu masa totală maximă admisă mai mică de 7,5 tone

UPDATE 30.01, 12:00 – DN4 Oltenita – Bucuresti a fost redeschis. Circulaţia rămâne restricţionată autovehiculelor cu masa peste 7,5 tone până la ora 14:00. DN 41 şi DN 31, încă blocate. Sunt închise în continuare, pentru acţiunea utilajelor de deszăpezire, toate drumurile judeţene.

UPDATE 21:50Am scapat de CODUL ROSU ! Cod Portocaliu, valabil pana maine la ora 10:00 !

foto: IPJ Calarasi

foto: IPJ Calarasi

UPDATE 18:20 – Zvon FALS ! Nu se opreste apa potabila in Oltenita ! Viceprimarul Mihai Manciu da asigurari ca apa potabila nu va fi oprita decat in cazul in care statia de pompare ramane fara energie electrica. 

UPDATE 17:45 La Oltenita a fost decretata starea de alerta! In caz de urgenta, se va apela la ajutorul armatei 

UPDATE 17:40 – Un autobuz cu 40 de persoane care se indrepta spre localitatea Spantov a fost oprit din drum de politie la iesirea din Oltenita, pe DN31. Oamenii au fost indrumatii spre Primaria Oltenita pentru a fi cazati in aceasta noapte. Oamenii sunt total nemultumiti de decizia autoritatilor de a nu le permite sa-si continue drumul spre casa. Vezi VIDEO 

SIN1 SIN2

UPDATE 14:40 – Toate drumurile nationale din judet au fost inchise circulatiei. Hotararea a fost luata in urma cu cateva zeci de minute.

UPDATE 14:30  – La Oltenita s-a intrunit din nou comandamentul de iarna !

In cursul acestei dimineti, la primaria Oltenita s-a intrunit comandamentul de iarna ! La eveniment au luat parte oficialitatile implicate in mod direct in ceea ce priveste situatia creata de vremea din utilemele ore. 

Petre Tone, primar Oltenita: ” Trebuie sa fim in permanenta in alerta. Oamenii sunt prioritatea numarul unu in aceste situatii. Se poate circula pe toate strazile din Oltenita. Vor fi – 20 grade la sfarsitul saptamanii.” vezi VIDEO

14:10PDATE 14:10 – Nu se circula nici pe linia feroviara Oltenita – Bucuresti ! Toate trenurile au fost anulate!  

Din cauza conditiilor meteo, azi 29.01.2014 circulatia pe sectia Titan Sud – Oltenita este intrerupta, toate trenurile sunt anulate, anunta trasnferoviarcalatori.ro

UPDATE 13:25 – Oficial, e COD ROSU in Calarasi ! 

ANM anunta COD ROSU in Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea: „Se vor semnala : intensificari ale vantului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundenta, zapada puternic viscolita si troienita, vizibilitate redusa spre zero. Observatii: pana la ora 12, in toata zona avertizata, vantul si ninsoarea au fost in intensificare progresiva”

ATENTIE! – Drumurile Noationale (DN4,DN31, DN41) se vor inchide incepand cu ora 14:00 ! 

**

Judeţul Călăraşi se află sub atenţionare Cod Portocaliu de viscol şi ninsoare, acesta fiind cel de-al 2-lea ciclon care loveşte sud estul României în decurs de doar o săptămână şi care îi face pe meteorologi să emită o atenţionare de vreme rea.

foto: protv.ro

foto: protv.ro

Acestia au emis pentru ziua de miercuri noi coduri de vreme rea în jumătate de ţară, vizând Bucureştiul şi 14 judeţe din sud şi sud-est, aceleaşi regiuni lovite şi la sfârşitul săptămânii trecute de viscol. Şeful Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, afirmă însă că viscolul nu va fi la fel de puternic precum cel precedent şi va fi mai scurt. Codul roşu nu va fi emis decât dacă strat de zăpadă va atinge 50 centimetri, intensitate a căderii zăpezii de peste 10-15 cm/oră şi viteză a vântului de 80-90 km/oră, a arătat oficialul marţi, în şedinţa de Guvern de la Palatul Victoria.

În urmă cu două ore, DN 4 Olteniţa – Bucureşti era acoperit de un strat subţirte de gheaţă iar vantul spulberă zăpada cazută pe câmp. Din cauza vremii vrea, este posibil ca acesta rută să fie din moment în moment închisă circulaţiei rutiere. (foto: facebook George Cirligea)

DN4 , zona Frumusani | ora 10:30

DN4 , zona Frumusani | ora 10:30

DN4 , zona Gruiu | ora 10:30

DN4 , zona Gruiu | ora 10:30

DN4 , zona Curcani | ora 10:30

DN4 , zona Curcani | ora 10:30