Scolile, liceele si gradinitele din judetul Calarasi vor fi inchise si joi, 30 ianuarie

Din cauza codului portocaliu de viscol, toate unităţile de învăţământ din judeţ vor fi închise şi joi, 30 ianuarie. Anunţul a fost făcut pentru arenamedia.ro de inspectorul general şcolar adjunct, prof doctor Constantin Tudor.

foto: jurnalonline.info

foto: jurnalonline.info

Daca situatia meteorologica nu se va schimba nici in cursul zilei de maine, atunci exista probabilitatea ca nici vineri, cursurile sa nu se reia.

„Aş vrea să clarific unele aspecte legate de situaţia la învăţătură de la sfârşitul semestrului. Situaţia şcolară a elevilor pote fi încheiată şi în prima săptămână din semestrul al II-lea, în cazul în care acest lucru nu poate fi realizat până vineri. Acum suntem foarte interesaţi de siguranţa elevilor şi a profesorilor”, a spus ministrul educatiei, Remus Pricopie pentru RomaniaTV, în contextul întreruperii cursurilor în Bucureşti şi în mai multe judeţe aflate sub avertizări meteo, începând de luni, în ultima săptămână din semestrul I.

Totodată ministrul Educaţiei a ţinut să precizeze că structura anului şcolar nu va fi modificată din cauza suspendării cursurilor. „Nu se modifică structura anului şcolar. Vacanţa durează, aşa cum prevede structura anului şcolar, din 1 februarie şi până în 9 februarie”, a adăugat Pricopie.

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie  Foto: infobraila.ro

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie
Foto: infobraila.ro

Legat de recuperarea orelor, ministrul a spus că nu s-a luat nicio decizie. „Am avut cu totul alte preocupări şi nu am discutat despre recuperări. Aceste lucruri vor fi clarificate pe parcursul semestrului al II-lea de către inspectoratele şcolare. Fiecare judeţ va decide recuperarea în funcţie de problemele specifice cu care s-a confruntat”, a mai spus ministrul Educaţiei la Romania Tv.