Soferi, nu va aventurati la drum! Drumurile Nationale din judet risca sa fie inchise din cauza viscolului | VIDEO

Situatia drumurilor blocate devine principala grija a soferilor in acest weekend. CNADNR a avertizat ca mai multe drumuri nationale ar putea fi inchise pe perioada codului portocaliu de viscol si ninsoare.

Autostrazile si drumurile nationale cu circulatie intrerupta la ora 12.40:

 •  A1  (Bucuresti – Pitesti)
 • A2  (Bucuresti – Drajna)
 • A2  (Drajna – Fetesti )
 • A3  (Bucuresti – Ploiesti)
 • DN 1D  (Albesti  – Urziceni)
 • DN 2  (Urziceni – Focsani)
 • DN 22  (Ramnicu Sarat – Braila)
 • DN 23B  (Maicanesti – Ciorasti)
 • DN 2B  (Buzau –  Rosetti)
 • DN 2C  (Costesti (int. cu DN2)- Padina)
 • DN 2N  (Bogza – Caiata – Dumbraveni)
 • DN 67C  (Novaci – Ranca/GJ)

Pe rețeaua de drumuri naționale și județene din Călărași se circulă în condiții grele, de iarnă, nefiind luată până în prezent (ora 12,30), măsura restricționării circulației.

DN4, km31, ora 12:30 | foto: facebook

DN4, km31, ora 12:30 | foto: facebook

1725321_10201231409610367_1773893874_n
Aproximativ 120 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași acționează cu 69 de autospeciale, pentru prevenirea oricăror evenimente negative, care s-ar putea produce în trafic, în condițiile meteorologice de zăpadă și viscol, semnalate în județul Călărași

 Conducerea I.P.J. Călărași a dispus suplimenatrea numărului polițiștilor care să desfășoare activități în trafic în zilele în care este în vigoare, pentru județul nostru, un cod portocaliu de ninsoare abundentă și viscol. Astfel, sunt la datorie 90 de polițiști de ordine publică și 29 de poliție rutieră, care acționează cu 69 de autospeciale.

Poliţiştii vor desfășura, potrivit competențelor, activități de prevenire a evenimentelor rutiere, acordarea sprijinului necesar autorităţilor pentru salvarea  persoanelor, închiderea temporară a circulaţiei pe anumite tronsoane de drum, când situația o va impune, pentru evitarea imobilizării autovehiculelor în afara localităţilor.

Se recomanda conducătorilor auto să nu plece la drum decât dacă este absolut necesar și doar după luarea unor măsuri de autoprotecție!

Poliţia Română atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante!

 

Recomandări adresate de poliţişti conducătorilor auto:

– Dacă este absolut necesar să conduceţi pe o astfel de vreme, înainte de plecarea în călătorie, asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi să puteţi continua drumul după deblocare

– Verificaţi farurile, nivelul uleiului, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire! De asemenea, este bine să aveţi la dumneavoastră o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri.

– Asiguraţi-vă rezerve de apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă, precum şi un încărcător/baterie de rezervă.

– Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

– Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, deoarece puteţi derapa foarte uşor.

– Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

– Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor!