VIDEO – „Beat, eram beat… scrie tu măi miliţene acolo!”. 14 permise luate pentru alcool la Călăraşi

În perioada 17 – 18 ianuarie a.c., pe drumurile publice din judeţ, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au desfăşurat o acţiune pentru reducerea riscului rutier, prin identificarea şi sancţionarea persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice. Drama este şi mai mare pentru simplul fapt că din 17 permise reţinute, 14 au fost luate pentru alcoolemie!
foto: editia.ro

foto: editia.ro

În timp activităţilor, poliţiştii au efectuat 493 de testări cu aparatul etilotest, dintre care 14 s-au dovedit pozitive. Au fost aplicate 119 sancţiuni contravenţionale, dintre care 9 pentru conducere sub influenţa alcoolului, şi au fost reţinute 17 permise de conducere, dintre care 14 pentru alcool.

Au fost constatate 5 infracţiuni de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Exemple:

– În seara de 18 ianuarie a.c., ora 21.30, pe DN 31, un echipaj rutier a depistat un autoturism marca Fiat, condus de S. Neculai, de 56 ani, din comuna Grădiştea, care a prezentat, le testarea cu aparatul etilotest, o concentraţie alcoolică de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 zile, şi a fost sancţionat contravenţional.

În seara de 18 ianuarie a.c., ora 23.45, pe strada Sf. Nicolae, din municipiul Călăraşi, poliţiştii au depistat un autoturism marca Ford, condus de A.

Vlad, de 25 ani, din municipiul Călăraşi, care a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Călăraşi în vederea recoltării probelor biologice de sânge, în cauză fiind întocmit dosar penal.

– În seara de 18 ianuarie a.c., ora 23.44, pe strada Flacăra, în municipiul Călăraşi, poliţiştii au identificat pe C. Ştefan, de 21 ani, din localitate, care conducea un autoturism marca Opel, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 zile.

Potrivit OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, fapta de a conduce pe drumurile publice un autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge constituie infracţiune şi se  pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Sub această concentraţie, fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 zile.

Clipul video de mai sus apartine Realitatea Tv si a fost filmat in anul 2010. Materialul reflecta reactia unui conducator auto dupa ce a fost oprit in trafic de politisti si depistat cu alocoolemie la volan.