Vine iarna si la Oltenita! Cod portocaliu de ninsori si viscol pana duminica seara

Zece judeţe din sudul ţării vor fi, de vineri, ora 18.00, până duminică, la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, alte 16 judeţe fiind avertizate cu cod galben.

Nu este exclus  ca această atenţionare cod portocaliu, valabilă în prezent până duminică, ora 18.00, să fie prelungită până luni.

Nu este exclus ca această atenţionare cod portocaliu, valabilă în prezent până duminică, ora 18.00, să fie prelungită până luni.

Avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol, valabilă până duminică la ora 18.00, ar putea fi prelungită până luni, cu posibilitatea de a fi emis şi codul roşu în anumite zone, a anunţat conducerea ANM, precizând că situaţia nu este „înspăimântătoare”, dar este de durată.

În cursul zilei de sâmbătă şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, viscolul se va intensifica în Muntenia, iar în judeţele Giurgiu, Călaraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, temporar vor fi rafale ale vântului de peste 75 – 80 de kilometri pe oră, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

Vremea va fi geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor mai ales în estul şi sud-estul ţării.

sursa: mediafax.ro