Adapostul este gata! Vezi cat i-ar putea costa pe olteniteni intretinerea unui caine comunitar

Primarul Petre Ţone spune că luna aceasta se va discuta în şedinţa de plen a consilierilor problema câinilor comunitari 

După ce anul trecut a fost improvizat un adăpost pentru câini ce nu se încadra cu normele legale europene în vigoare, după ce la o perioadă de timp câinii strânşi acolo au fost eliberaţi şi apoi treizeci de câini au fost găsiţi împuşcaţi pe câmpul din zona localităţii Nana, fără a se cunoaşte oficial până astăzi adevărul, cine poartă vina şi ce scop a avut acel adăpost, primarul Petre Ţone spune într-un interviu acordat zilele acestea pentru olteniteanul.ro că în şedinţa lunii februarie a.c. se va aborda problema câinilor din Olteniţa.

Acesta va fi unul din subiectele de pe ordinea de zi a şedinţei consilierilor. „Vom aproba lucrând 23 săpămâni la preţuri, la felul cum vom prinde câinii şi cum îi vom duce în adăposturi şi cît ne vor costa. La o analiză minimă vom depăşi 6 miliarde pe an (lei vechi). Înseamnă să nu respectăm legea? Pentru că aceşti bani sunt pierduţi. Sunt din bugetul local. Nu ne dă nimeni nici un leu de nicăieri.” declară Petre Ţone. Acesta menţionează acum că nu doreşte omorârea câinilor „Nu sunt adeptul să omorâm câinii. Voi face eforturi mari să conving cât mai mulţi să adopte şi să întreţină câinii chiar acolo în padocuri. Padocul este aproape gata, este făcut extrem de modern a trebuit să respectăm nişte parametrii europeni cu curtea de joacă, cu înălţimea…”

PADOC CAINI
Petre Ţone consideră că serviciile de întreţinere a câinilor sunt variabile, cheltuiala cu ei putând duce până la 3 milioane şi jumătate ROL pe câine lunar.

foto: Oltenita Realista / facebook

foto: Oltenita Realista / facebook