Politist din Oltenita prins in timp ce lua mita

UPDATE: Conform realincalarasi.ro, numele agentului de politie prins in flagrant in timp ce lua mita este Lungă Gelu, din cadrul I.P.J.Călăraşi – Secţia de Poliţie Rurală Olteniţa.

_____________________________________________________

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au prins, ieri în flagrant un agent de poliţie din cadrul I.P.J.Călăraşi – Secţia de Poliţie Rurală Olteniţa, în timp ce primea de la un denunţător  suma de 300 de lei. Poliţistul mai primise de la denunţător anterior, în acelaşi scop, suma de 200 de lei. Banii erau ceruţi pentru obţinerea unei soluţii favorabile într-un dosar penal în care denunţătorul era cercetat.

Acţiunea de prindere în flagrant a avut loc în municipiul Olteniţa iar faţă de agentul de poliţie s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru infracţiunea de luare de mită. Procurorul de caz a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore începând de ieri după amiază.

foto: ziuanews.ro

foto: ziuanews.ro

“Acţiunea de prindere în flagrant a avut loc în Mun. Olteniţa şi s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciilor Tehnic şi Operaţii din D.G.A.Faţă de agentul de poliţie s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru infracţiunea de luare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 289 C.P. cu referire la art. 7 din Lg. 78/2000, iar procurorul de caz a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore urmând ca în perioada următoare să decidă cu privire la celelalte măsuri preventive”, anunţă un comunicat DGA.

Poliţistul va fi prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.

VOM REVENI CU DETALII !