Scurtmetraj ” Circ in Consiliul Local Oltenita „. In distributie: Tone, Cercel, Milescu, Manciu si altii. VIDEO

In ultima vreme, spiritele se incing din ce in ce mai tare in sedintele consiliului local din Oltenita. Nu trecusera mai mult de 12 luni de cand se schimbase conducerea primariei, ca au aparut disensiuni intre fostii si actualii lideri. Motivele? Diverse.. de la garsoniere ocupate abuziv, la plangeri penale pe la ANI si DNA. In rolurile principale: Petre Tone, Florian Cercel, Mihai Manciu si Costinel Milescu, fostul primar al urbei. Iau parte la „scenariu”: Aurel Bira, Gheorghe Lungu si Mihai Filimon. 

featceartaconsiliu

In montajul video de mai jos, apar secvente de la mai multe sedinte ale consiliului local. Pe scurt, va vom prezenta motivele care au dus la acuze si jigniri intre alesii nostri .

1.Mihai Manciu il reclama pe Florian Cercel la ANI, DNA, procuraturi, politie si alte institutii de ancheta

2. Petre Tone si Florian Cercel arunca de la unul la celalalt cheia si situatia unei garsoniere aflata in administrarea fostului RAGCL

Cercel despre Tone: apărătorul unuia care vrea cu ajutorul unor complicităţi să ia nişte bani din conturile primăriei . Tone: „Domnule, nu mai vorbiti atatea tampenii, pentru ca s-a judecat pe timpul dumneavoastra!”

Ţone cu glas ridicat cere lui Cercel să înceteze cu prostiile “Ce, la fiecare şedinţă o să vă ascult cum îl reclamaţi pe Manciu?”

3. Fosta conducere a Primariei Oltenita si actuala conducere a Primariei Oltenita aflate in divergente de opinii, idei, sau cum se administreaza un oras

Milescu catre Tone: „Ce umor subtil aveti! „ Tone: ” Daca a ajuns pana la dumneavoastra, inseamna ca e subtil”. Milescu: ” Putem sa ne luam la misto daca vrei, nu ma deranjeaza chestia asta.” 

Alte replici „colorate”  din sedintele de consiliu local: 

Milescu: „Chiar se incearca pe fata un furt si cineva incearca sa-l acopere”

Milescu: ” Dar eu nu am vorbit cu tine despre somatia de plata, ma!” Manciu: „Ba da!”. Milescu: ” Ba tu chiar crezi ca noi suntem aici ultimele gaini, ce dracu?!. Adica, uita-te la mine ca eu am parul alb, da-te-n pisici de aici!”

Milescu: ” Aveti grija ca banii aia care se aduc in sacul pe care scrie faliment ….ca este atat de bun administrator incat societatea lui daca nu a mai lucrat cu primaria a intrat in picaj liber” 

Cercel: ” Dumneavoastra nu vedeti ce vi se intampla? Ce dracu!”

DSC_3626

Tone despre Milescu si Cercel: ”  Isi bat joc de un oras intreg! Doi oameni care nu au facut nimic pentru orasul asta terorizeaza un oras intreg ! Cat au fost, nu au facut nimic! Astia vorbesc de patinoar? Nu le-ar fi rusine, au cheltuit 1 miliard 200 milioane de ne-a zdranganit concert de Bach pe strada! ” 

Mihai Filimon:  ” Va rog frumos, daca sunteti de acord, ca de acum incolo sa dezbatem doar probleme legate de proiecte pentru municipiul Oltenita si banul public, nu despre procese din urma. Oltenitenii au inceput sa-si puna intrebari: >>Pentru ce v-am votat?<< „

Aurel Bira: ” Va rog sa va luptati cu mine , cu colegii mei, nu cu sotiile noastre. Nu va mai luati de sotiile si familiile  noastre. Probabil noi avem noroc de ele” 

DSC_3618

Gheorghe Lungu catre Milescu: ” Domnule consilier, nu este treaba noastra ca are doi copii pe strada. Pe mine nu ma intereseaza treaba asta, ma intereseaza ca pe 14 februarie aveti proces penal in legatura cu dosarele despre care dvs ne spuneati ca aveti NUP la ele si dosarele isi urmeaza cursul . Ne credeti niste prosti, dom’le, niste prosti” 

Cercel Florian: ” Cum e posibil sa-mi ataci copilul si sotia in conditiile in care nu ai niciun suport legal” 

Petre Tone la adresa lui Cercel: ” Numai baliverne ai vorbit, numai baliverne au spus pana acum. Mai penal decat tine mai este cineva? Ai luat terenuri cu 10 milioane, 10 milioane! Hai ma sa fiim serios, a ajuns Cercel sa ne tina lectii de morala, ce Dumnezeu! El vorbeste pentru cine il filmeaza!” 

Mihai Manciu, viceprimar: ” In 2011, Cercel imi dadea hartii, hartiile despre care vorbeste acum. Toate le am de la dansul!” 

Milescu catre Aurel Bira: ” Bai taticule, bai nepoate! Da-ti parul intr-o parte , lasa-ma dracu, si uita-te aici. Nu-l lasa valvoi!” 

Milescu despe Manciu: ” Domnule primar, corect este sa fiu lasat sa vorbesc din moment ce aveti acolo un pechinez care va trimite hartii .” Manciu: ” Iar incepeti cu jigniri, domnule Milescu?” Milescu:” Nu e o jignire ma,  ce, e un nume de caine, ce dracu! „ Manciu: „Dulaii latra la stele sau isi scot dintii sa para mai interesanti, altii isi fac operatii estetice.” Milescu:” Nemultumit ca nu-i dam bani degeaba, Manciu ne plimba peste tot” 

Manciu catre Milescu: ” Pai ce eu sunt smecher? In meseria ta te-a promovat cineva pe tine ca ai facut ceva anume? „ Milescu: „Nu vezi ca esti ultima gaina? Nici macar nu te-a delegat si pe tine sa le aduci ceaiul la baietii astia. Astepti sa iti dea cineva ceva de pomana, pomanagiule!” 

Despre garsonira RAGCL am discutat intr-un articol precedent. In zilele urmatoare vom dezbate pe larg motivele pentru care consilierii au inceput sa sara unul la gatul celuilalt.

Va lasam pe dumneavoastra sa va exprimati opiniile la rubrica de comentarii de mai jos.