Senatorul PNL Iulian Dumitrescu: “Daca se va ajunge la ruperea USL, vinovatul principal in viziunea mea este premierul Victor Ponta”

Invitat la televiziunea B1 în emisiunea jurnalistei Mădălina Puşcalău “Bună seara, România” din 17 februarie, senatorul liberal Iulian Dumitrescu face câteva precizări privind disensiunile, criza actuală ce persistă în interiorul USL. În viziunea acestuia, premierul Victor Ponta este vinovatul principal pentru o eventuală rupere a USL.

“Sunt două motive principale care stau la baza afirmaţiei mele şi vreau să vi le explic cât mai concis şi dumneavoastră.

Primul motiv: În anul 2012 s-a început cu o anumită structură de guvernare care s-a tot modificat. PNL a cedat Ministerul Justiţiei, apoi PSD a mai dorit un post de vicepremier în plus pentru cineva, dar nu numai din punct de vedere cantitativ ci şi din punct de vedere calitativ au fost anumite probleme. Nu cred că Victor Ponta a ţinut un echilibru între măsurile cu character social şi cele liberale luate de Guvern. Mai clar, când la începutul anului s-a spus că nu există spaţiu fiscal pentru o măsură care era cerută ferm de PNL, respectiv reducerea C.A.S., şi la 2-3 săptămâni a apărut măsura aceea “electorata”, o măsură ambiguă, neclară pentru toată lumea. S-a găsit un miliard de euro pentru o măsură ca asta.” susţine senatorul Dumitrescu. Cât priveşte următorul motiv prin care senatorul liberal îşi justifică punctul de vedere privind ruperea USL din vina lui Victor Ponta, acest motiv este cel important: “Al doilea motiv şi cel mai important, şi din punct de vedere uman: Crin Antonescu a mers alături de Victor Ponta, l-a considerat camaradul lui, l-a susţinut şi zilele astea a făcut afirmaţia <Nu cred că mă va mai susţine PSD-ul> şi n-am văzut pe nimeni de la PSD să spună <Cum, noi să nu ne ţinem cuvântul? Este exclus aşa ceva. Noi ce-am promis asta o să facem…> În politică trebuie să crezi în partenerul cu care pleci la drum şi proiectul USL era un proiect până în 2016, care prevedea Victor Ponta premier şi Crin Antonescu preşedinte.” mai spune Iulian Dumitrescu.

În emisiunea din 17 februarie a fost adusă în discuţie ideea că Popescu Tăriceanu este cunoscut ca având idei de stânga iar tendinţa lui este de a fi mai aproape de PSD. Astfel s-au creat nişte semne de întrebare privind poziţia politică a fostului prim ministru Tăriceanu. Senatorul Dumitrescu doreşte ca şi omul politic ce face parte din aceeaşi structură liberală, Călin Popescu Tăriceanu, să fie de partea lui Crin Antonescu pentru a-l susţine în candidatura la preşedinţie. “Problema conflictului între PSD şi PNL nu este structura aceasta cu Johannis-Daniel Constantin. Esenţa conflictului este că un punct important din protocolul USL-ului, şi anume susţinerea lui Crin Antonescu pentru preşedinţia României, pare sau PSD dă senzaţia că nici nu se mai oboseşte să contrazică aceste prevederi. Aici este îngrijorarea mare. Nu l-am văzut pe domnul Tăriceanu să spună <Crin Antonescu trebuie sprijinit şi tot partidul trebuie să fie în spatele lui> pentru că protocolul de înţelegere cu PSD-ul a fost ăsta: Crin Antonescu preşedinte. Popescu Tăriceanu să iasă şi să spună <Niciodată nu vreau să stau lângă PSD că PSD-ul îşi încalcă cuvântul.“ afirmă senatorul PNL Iulian Dumitrescu, care a insistat pe tot parcursul emisiunii să sublinieze că USL s-a prezentat în faţa românilor cu un mod clar de funcţionare, iar PNL nu va permite schimbarea modului de funcţionare în cadrul alianţei votată de români.

Iulian Dumitrescu încheie cu următorul mesaj : “PSD-ul să înceteze cu diversiunea cu Traian Băsescu pentru că PNL-ul nu vrea decât să-şi respecte cuvântul.”