Sa fie pacaleala? De la 1 aprilie autoritatile vor aduna cainii fara stapan de pe strazile din Oltenita. Adopa unul !

Consilierii olteniteni au adoptat, in urma sedintei ordinare din luna februarie, punerea in aplicare a prevederilor legii Nr. 258/2013 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan.

 

1484102_364378003707125_421639575_n

 

Astfel, de la 1 aprilie, se vor pune in aplicare masurile pentru gestionarea cainilor fara stapan din municipiul Oltenita,care constau in capturarea,transportul si adapostirea acestora.

In consecinta, autoritatile locale fac apel la persoanele care detin, adapostesc sau ingrijesc caini fara stapan pe domeniul public,in locuri publice sau spatii adiacente acestora, necontrolati, liberi, abandonati, sa ia masuri de urgenta privind strangerea lor din aceste spatii, prin asumarea si transferul lor pe proprietati personale (locuinte, curti, incinte ingradite si pazite) sau predarea acestora la adapostul amenajat in Oltenita,str. General Manu, nr.50.

De asemenea, in ideea rezolvarii acestei probleme, Primaria solicita sprijinul cetatenilor ,in sensul adoptiei cainilor, sub cele doua modalitati; adoptia prin preluarea cainelui si adoptia de la distanta, cu pastrarea acestuia in adapost, pentru care personalul serviciului cu atributii in acest domeniu ca pun la dispozitie informatiile necesare: taxe, formulare de adoptie,etc.
„In speranta unei colaborari exemplare in intereseul nostru, al tuturor privind asigurarea unui mediu civilizat in orasul nostru,va multumim anticipat.” Primaria Oltenita

Vom reveni cu informatii in cateva ore despre modul in care puteti adopta un caine !