12 tineri spanioli la Oltenita prin proiectul „Change your life”

 „Change your life!” – proiect finantat prin Programul „Tineret in Actiune ”  derulat de Asociatia I.R.I.S. Oltenita

„Change your life!” este un schimb bilateral de tineri finantat de Uniunea Europeana prin Programul Tineret in Actiune si se desfasoara intre 12 si 23 aprilie 2014 in doua locatii diferite dar reprezentative pentru cultura , istoria si geografia Romaniei: Municipiul Oltenita, oras aflat in Lunca Dunarii, si comuna Moieciu de Jos, localitate rurala aflata in Transilvania.

Timp de unsprezece zile, 12 tineri spanioli din Valencia si Zaragoza, alaturi de tinerii romani participanti din partea Asociatiei I.R.I.S., vor descoperi beneficiile sportului pentru sanatate intr-un mediu intercultural cu ajutorul unor metode specifice educatiei non-formale.
Proiectul aduce impreuna tineri de diferite nationalitati, din medii diferite, sa invete si sa experimenteze un stil de viata sanatos prin practicarea sportului si drumetiilor , sa-si promoveze propria cultura dar si sa afle lucruri noi despre alte culturi (diversitate culturala).

Participantii au practicat fotbal, volei si karate pe echipe, au facut drumetii in Lunca Dunarii si drumetii montane. Ei au putut sa constientizeze asupra similaritatilor si diferentelor intre culturi si aceasta constientizare va fi una dintre principalele forte care va sustine procesul de invatare pe toata durata proiectului.

Tema proiectului reprezinta o tema de interes pentru toti membrii acestui grup care au ca hobby sportul si drumetiile. Tinerii grupului informal sunt practicanti ai unor sporturi de masa si iubesc drumetiile. Acest proiect reprezinta o oportunitate pentru ei de a impartasi si altor tineri din propria experienta, de a-i determina sa adopte un stil de viata sanatos, de a invata si practica sport intr-un mediu intercultural, de a dobandi informatii despre oportunitatile oferite de programul Tineret in Actiune, de a invata cum sa promoveze un stil de viata sanatos prin sport in propriile comunitati.