Capturarea maidanezilor din Oltenita va fi supravegheata de asociatia ASICO

În conformitate cu scopul pentru care s-a constituit şi fidelă principiilor sale, ASICO doreşte să se implice direct în activitatea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, iniţiată de Primăria municipiului Olteniţa, privitoare la capturarea, adăpostirea, îngrijirea, revendicarea şi adopţia acestora.

În acest sens, ASICO s-a adresat primăriei, solicitând permisiunea de a participa, prin reprezentanţii lor, în mod direct la derularea acestor operaţiuni şi de a fi informaţi, pe adresa asociatiei de mail, despre punerea în practică a tuturor acţiunilor ce vizează acest program.

Totodată, cetăţenii oraşului nostru sunt rugati să sprijine această iniţiativă ce are ca scop reducerea numărului câinilor fără stăpân din oraş, stoparea înmulţirii necontrolate a acestora, prevenirea abandonului şi recuperarea celor pierduţi, deţinerea lor în mod responsabil.

Una din metodele prin care fiecare iubitor de animale poate contribui la salvarea vieţii câinilor din adăpostul amenajat de primărie este adopţia acestora, prin cele două modalităţi ale sale : adopţia directă, cu preluarea câinelui din adăpost şi adopţia la distanţă, respectiv cu păstrarea câinelui în adăpost.

În cazul adopţiei la distanţă, persoana respectivă completează o declaraţie-angajament, urmând să suporte cheltuielile de întreţinere a câinelui, cu excepţia tratamentelor medicale, plata făcându-se în avans pentru o perioadă de 30 de zile.

Documentele necesare adopţiei şi alte informaţii vor fi puse la dispoziţia celor interesaţi de către Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân, înfiinţat de primărie.

caini

Redăm mai jos adresa pe care asociaţia ASICO a comunicat-o primăriei şi serviciului respectiv.

Pentru alte informaţii şi detalii putem fi contactaţi la adresa de E-mail: asico_oltenita@yahoo.com

                                                      Către,

 

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI OLTENIŢA

 

SERVICIUL PENTRU GESTIONAREA

CÂINILOR FĂRĂ STĂPÂN

 

Asociaţia Pentru Salvarea şi Îngrijirea Câinilor din Olteniţa ( ASICO), vă solicită, în temeiul prevederilor art. 29, pct. (1), (2), (3), (4) din H.G. nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, aprobarea pentru participarea asociaţiei noastre la acţiunile de capturare, adăpostire, deparazitare, vaccinare, sterilizare şi revendicare sau adopţie a câinilor fără stăpân, efectuate de către serviciul special constituit în acest scop.

De asemenea, vă solicităm să ne comunicaţi informaţiile cu privire la acţiunile enumerate la adresa de e-mail asico_oltenita@yahoo.com, precum şi pe site-ul  web al servicului dvs.

Precizăm că asociaţia noastră, constituită pe bază exclusivă de voluntariat, colaborează cu Federaţia Română pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, cu alte O.N.G.-uri cu activitate în domeniu, din ţară şi străinătate, cărora le pune la dispoziţie date şi informaţii privind activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân din Olteniţa.

Asigurându-vă încă o data de sprijinul şi bunele noastre intenţii, vă mulţumim pentru înţelegere şi colaborare.

 

 

PREŞEDINTE,

 

Maria Sarivan

* ASICO = Asociaţia pentru Salvarea şi Îngrijirea Câinilor din Olteniţa

1185504_285455304945894_1370793590_n