Cinci liceeni de la “Neagoe Basarab” Oltenita au obtinut importantul examen Cambridge

Un număr de 5 elevi ai clasei a XI-a de la Liceul “Neagoe Basarab” Olteniţa au susţinut şi promovat Examenul Cambridge, secţiunea “avansaţi”. Examenul tinerilor a fost divizat în două etape: scris cu 4 probe şi testarea verbală. Cele 3 secţiuni first (B2 sau B), advanced (C1), proficiency (C2) sunt părţile pentru care candidaţii Examenului Cambridge optează.
Alexandra, Anda, Cristiana si Andrei, elevi eminenti

Alexandra, Anda, Cristiana si Andrei, elevi eminenti

Examenele Cambridge English Language Assessment sunt recunoscute de școli, universități, angajatori din sectorul public și privat din toate țările vorbitoare de limba engleză. Succesul obținut în urma susținerii unui examen Cambridge English oferă un certificat recunoscut internațional ce demonstrează nivelul de limba engleză al celui care susţine testarea. “Cambridge English Language îl poate da oricine taxa fiind de 600 de lei, dar nu-l poate lua oricine, pentru că este un examen greu şi destul de serios, asistenţa în timpul susţinerii examenului este una extrem de exigentă.” declară pentru ediţia Alexandra Zaharia, cea care a obţinut cel mai bun punctaj dintre cei cinci elevi, 80 de puncte, Alexandra fiind astfel calificată nu doar la nivelul “advanced” la care s-au calificat şi ceilalţi patru, dar şi la cel mai înalt nivel al examenului – “Proficiency”.

Potrivit Alexandrei Zaharia, examenul este evaluat de Marea Britanie, lucrările fiind corectate acolo. “Într-o zi sunt probele scrise de aceea a fost foarte obositor, la un moment dat îţi poţi pierde concentrarea sau inspiraţia, iar altă zi este dedicată probei de vorbire. Fiecare probă are timpul propriu de rezolvare. Cam ca la olimpiadă. Examenul a fost mai greu decât m-am aşteptat dar şi rezultatul a fost bun. Probele au fost succinte şi nu aveam voie să vorbim între noi ori să mişcăm capul în stânga sau dreapta. A fost un examen strict.” ne mai spune eleva clasei a XI-a.

Participanţii la examenul Cambridge au fost: Zaharia Alexandra (80 puncte), Paraschiv Cristiana (78 puncte), Pavel Anda (75 puncte), Andrei Marinescu (70 puncte), Cristea Ana (68 puncte), iar calificarea şi baremul de punctaj pentru obţinerea diplomei este peste 65 de puncte. Rezultatul intră în categoria calificativelor şi echivalează cu notele din străinătate A, B, C, spun tinerele calificate. Cele 4 probe de la etapa “scrisă” s-au susţinut pe 15 martie la Universitatea “Nicolae Titulescu” din Bucureşti, cealaltă etapă a examenului de “speeking” s-a desfăşurat pe 16 martie la sediul British Council.
Alexandra Zaharia este hotărâtă .. citeste continuarea AICI