Divizia Civica Voluntara Oltenita – Voluntariat si Parteneriat pentru Viata

 „Asociația Foișorul de Foc= Voluntariat și Parteneriat pentru Viață”

DIVIZIA CIVICĂ VOLUNTARĂ – SUCURSALA OLTENIȚA

Luni, 14 aprilie 2014 , între orele 17 – 19 în localul școlii Alexandru Vlahuță din Oltenița, Divizia Civica Voluntară – sucursala Oltenița și-a început activitatea. A fost ședința în care s-a prezentat obiectvul general, s-au prezentat activitățile Diviziei Civice Voluntare București la care este afiliată sucursala din Oltenița și s-au prezentat documentele necesare întocmirii dosarului de voluntar.

DSCF7870

Deasemenea,  Marcel Paraschiv, președintele sucursale a făcut precizările în legătură cu ce înseamnă să fii voluntar la aceasta divizie, subliniind faptul că vizează activități de prim ajutor și situații de urgență.

Participanții au adresat întrebări și au oferit sugestii privind desfășurarea în viitor a activităților. S-a hotărât ca în sedințele următoare să se desfășoare cursuri teoretice, dar mai ales practice aferente obiectivului propus , iar voluntarii să fie pregătiți să facă față situațiilor inedite care apar.

DSCF7879

“Sucursala noastră beneficiază , deocamdată de experiența a doi oameni calificați în domeniu, Marcel Paraschiv, pompier și paramedic SMURD și Iulia Anca, asisten Ambulanță , ceea ce ne permite să ne desfășurăm activitățile foarte bine și la timp , fără să așteptăm ajutorul din afară.”

Sperăm ca ceea ce se întâmplă în cadrul acestei divizii să motiveze cât mai mulți oameni care la un moment dat să dorească să ni se alăture.

Vă așteptăm , luni 28 aprilie 2014 în aceeașai locație , între orele 17 -19.