Trei tineri din Oltenita au fost implicati intr-un accident rutier. Unul a murit

UPDATE – Unul dintre supravietuitori povesteste prin ce a trecut. 

Marian Paraschiv, pasagerul din dreapta, a vorbit astazi cu noi despre accidentul nefericit in care o persoana si-a pierdut viata si alte doua sunt in stare grava .

Marian: ” Am trecut prin clipe de cosmar , nu ma bucur decat ca nu mi-am pierdut controlul si am avut stapanire de sine. Am scapat ca prin minune, am un inger puternic.” Tanarul oltenitean, care in acest moment se afla internat la spitalul Sf Pantelimon din capitala, se afla sub supraveghere medicala. ” Am mers acolo sa cumparam masina (n.r. Renault Laguna) si dupa ce am testat-o nu m-am declarat incantat, insa B. Constantin a tinut sa ne arate ca masina este ireprosabila, asa ca a trecut pe locul soferului. A intrat intr-o curba cu viteza, a depasit, moment in care a prins ceva la roata…nu imi amintesc decat ca am vazut de doua ori cerul in timp ce masina  se rotea in aer, apoi m-am trezit la cativa metri de masina , m-am ridicat si am mers sa acord primul ajutor. Cand m-am apropiat de sofer, duhnea a alcool, cel mai probabil consumase bere. Am reusit sa vorbesc cu cateva persoane care au oprit cand au vazut ce s-a intamplat si i-am rugat sa sune la 112, dupa care am lesinat. ” , a mai spus Marian.

Marian, pasagerul din dreapta a vorbit astazi cu noi despre accident

Marian, pasagerul din dreapta, a vorbit astazi cu noi despre accident

Contactat telefonic, purtatorul de cuvant al IJP Calarasi, Ramona Tudor, ne-a declarat ca nu se cunosc inca rezultatele de la recoltarea probelor biologice in ceea ce-l priveste pe B. Constantin, soferul care se afla in acest moment in stare critica la unul dintre spitalele bucurestene.

______________________________________________________________________________________________________

Ieri, în jurul orei 17.00,  B. Constantin, de 33 ani, din Comuna Lupşanu, a condus un autoturism pe D.N. 3, în afara satului Radu Vodă, şi, pe fondul neadaptării vitezei pe un sector de drum în curbă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, iar maşina s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma accidentului a rezultat decesul pasagerului, B. Marian, de 27 ani, vătămarea corporală gravă a conducătorului auto şi vătămarea corporală uşoară a pasagerilor D. Iulian, de 26 ani, şi P. Marian, de 28 ani, toţi din municipiul Olteniţa.

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD la locul accidentului, autoturismul se afla răsturnat în afara părţii carosabile, fiind identificate patru victime (toţi de sex masculin), dintre care una decedată;

– Marian B., pasager stânga spate, în vârstă de 26 de ani, cu leziuni incompatibile cu viaţa (decedat, preluat de Serviciul de Medicină Legală);

–  Constantin B., conducător auto, în vârstă de 33 de ani, cu leziuni grave la nivelul capului, toracelui şi membrelor (preluat de echipajul SMURD);

– Iulian D., în vârstă de 27 de ani, pasager dreapta spate,, cu traumatism la nivelul capului (preluat de S.A.J.).;

– Marian P., în vârstă de 28 de ani, pasager dreapta faţă, care prezenta  traumatism  la nivelul toracelui  (preluat de S.A.J.).

foto arhiva

foto arhiva

Persoana preluată de paramedicii SMURD, Constantin B., în vârstă de 33 de ani (conducător auto), se afla în stare de inconştienţă, la aproximativ 10 metri de autoturism. Victima prezenta traumatism cranio-cerebral sever, suspiciune de hemoragie internă, multiple traumatisme la nivelul toracelui şi membrelor şi fractură închisă la nivelul membrului inferior drept. In zona femurului. Paramedicii SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au acordat primul ajutor conducătorului auto, i-au efectuat hemostază şi i-au aplicat pansament compresiv, au imobilizat-o pe targa lopată, i-au monitorizat funcţiile vitale şi ulterior aceasta a fost transportată de urgenţă la spitalul din oraşul Lehliu Gară. Alte două victime au fost preluate de către echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportate la spital, iar în cazul celei de-a patra victime (decedată), aceasta a fost preluată de către Serviciul de Medicină Legală.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că şoferul posedă permis de conducere, urmând să continue cercetările pentru determinarea tuturor cauzelor în care s-a produs accidentul de circulaţie.