Ziarista din Oltenita, propusa „persona non grata”

Comentariile acide ale ziaristei Laura Suzeanu la adresa conducerii Primăriei Olteniţa sau a unor consilieri locali au deranjat atât de tare, încât un consilier a cerut ieri în cadrul şedinţei de Consiliu Local, nici mai mult, nici mai puţin, decât declararea acesteia „persona non grata”.

Laura Suzeanu nu mai face parte din echipa redactionala a siteului www.olteniteanul.ro

Precizare: Laura Suzeanu nu mai face parte din echipa redactionala a siteului www.olteniteanul.ro

După 25 de ani de la revoluţie, gestul consilierului respectiv de a declara un ziarist „persona non grata” constituie o premieră cel puţin pentru Călăraşi, dacă nu pentru România. Astfel de atitudini sunt regretabile şi condamnabile într-o societate ce se doreşte democratică, iar libertatea de exprimare este garantată de constituţie.

Cei care s-au simţit lezaţi de atacurile Laurei Suzeanu puteau apela la instanţele de judecată, chiar dacă unele comentarii erau pe facebook, conform noului Cod Penal şi această formă de comunicare reprezintă spaţiu public. Dar de aici până la a interzice opiniile cuiva este cale lungă. Sperăm să fi fost doar o rătăcire de moment a acelui consilier iar Olteniţa să rămână totuşi în anul 2014.

“Pe 10 aprilie, în prezenţa mea, în şedinţa Consiliului Local Olteniţa, s-a propus să fiu considerată “persona non grata” şi să nu mai particip la şedinţele lunare ce se desfăşoară cu aleşii locali din Olteniţa. Propunerea a venit din partea …. citeste continuarea AICI