Zilele Municipiului Oltenita 2014 * VIDEO si Galerie FOTO

Vreme urata, lume putina, entertainment de slaba calitate

In perioada 10 – 13 aprilie, in centrul municipiului nostru, au fost organizate zilele orasului, aniversarea a 499 de ani de la prima atestare documentara. Vremea nefavorabila dar si numele artistilor care urmau sa se desfasoare pe scena, au facut ca audienta sa fie una mica, oltenitenii nefiind incantati de invitatii celor de la Events Management Company, organizatorul evenimentului. Fata de anii precedenti, artistii nu au stralucit, cu atat mai putin organizarea , un exemplu fiind probleme tehnice aparute la concertul de sambata seara al trupei ROA. Desi tarifele per stand au fost la fel ridicate, onorariile trupelor de pe afis au fost cel putin la jumatatea celor din anii precedenti. Am sugera autoritatilor locale sa regandeasca evenimentul de anul viitor, cu atat mai mult cu cat sarbatorim o cifra rotunda, 500 !

Festivalul Alize, editia 2014

In cadrul Zilelor Municipiului Oltenita, s-a desfasurat si festivalul de dans „Alize”, organizat de Clubul Copiilor Nr 1 Oltenita si Consiliul Local. La editia din acest an au participat 48 de formatii din 20 de localitati din tara. Pe langa trupele de dans din Oltenita, in concurs au mai luat parte formatii de la cluburile de dans din localitatile limitrofe ( Luica, Nana, Spantov). Castigatorii au fost premiati de organizatori cu trofee, cupe si diplome. Trupele de dans din tara au fost cazate la liceul Nicolae Balcescu. Consiliul Local Oltenita a alocat pentru acest festival suma de 10.000 lei.

Activitatile sportive nu au lipsit din program

Ca in fiecare an, prof. Cristina Dragan , presedintele Asociatiei Judetene „Sportul Pentru Toti”, a organizat competitii sportive de fotbal si sah. Sambata, s-a desfasurat competitia la nivel de juniori iar clasamentul a aratat astfel: Locul I- Temerarii,locul II- Tunarii, locul III- Steaua digului.

10010300_681661091896267_2075078027792105245_o

10257587_682431625152547_6618019210889697282_o

Deoarece conditiile meteo nu au permis , competitia de juniori s-a desfasurat luni, 14 aprilie , pe terenul sintetic din complexul AQUA PARC. La turneu au participat 8 echipe, din Oltenita si localitatile invecinate ( Scoala D. Ghica, Scoala Lucian Pavel, Scoala Al. Vlahuta, Scoala Mitreni, Scoala Valea Rosie, Scoala Radovanu, Scoala Ulmeni si Scoala Gh. Manu din Budesti). Tot luni, s-a desfasurat si concursul de sah pentru clasele V – VIII. Premiile au fost oferite de Federatia Romana Sportul Pentru Toti si au constat in tricouri, sepci, cupe si diplome. Concursul de desene pe asfalt a fost amanat, pentru o data ce va fi anuntata ulterior, din cauza ploilor cazute in weekend.

Cristina Dragan, presedinte AJSPT: ” Tin sa multumesc voluntarilor, arbitrilor si colegilor pentru implicare si pentru faptul ca au rapit din timpul lor liber pentru a ajuta la organizare „