Cu centura la control ! Pe 6 si 7 mai, politistii olteniteni fac verificari in trafic

În perioada 6 – 7 mai a.c., pe raza judeţului Călăraşi se va desfăşura o acţiune de verificare în trafic a obligaţiei portului centurii de siguranţă de către conducători auto şi pasageri

Poliţiştii rutieri, care vor efectua activităţi de reducere a riscului rutier pe raza judeţului, vor urmări respectarea prevederilor legii privind utilizarea centurii şi a sistemelor de siguranţă. La acţiuni vor participa poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi, precum şi poliţişti rutieri din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti şi secţiilor de poliţie rurală. Participanţii la trafic, în calitate de conducători auto şi pasageri, trebuie să cunoască următoarele:

– Legislaţia în vigoare prevede obligativitatea utilizării centurii de siguranţă, atât în localităţi cât şi în afara acestora, pentru toţi ocupanţii locurilor prevăzute cu asemenea dispozitive. Acestea trebuie folosite chiar şi pe distanţe scurte, în traficul local.

– Centurile nu sunt proiectate pentru confort, ci pentru siguranţă;

– Folosirea centurii de siguranţă, în cazul unei coliziuni, creşte şansele de supravieţuire;

– Pentru a fi eficientă, centura de siguranţă trebuie utilizată corect, reglând înălţimea acesteia astfel încât să treacă peste mijlocul umărului şi nu peste gât, ajustând-o astfel încât să stea bine întinsă (lipită de bust şi bazin), fără a fi răsucită sau trecută peste obiecte solide ori casabile purtate în buzunare (ochelari, pixuri etc.).

 

foto: publimedia

foto: publimedia

Pentru reducerea riscului de victimizare a participanţilor la trafic, poliţiştii recomandă: ALEGE VIAŢA! RESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE!