OLTENITA / Deschiderea oficiala a cursurilor prin care peste 100 persoane pot obtine certificate recunoscute UE

La mijlocul saptamanii trecute, Restaurantul Modern din Oltenita a fost gazda evenimentului de deschidere a cursurilor de “Lucrator in alimentatie publica” si “Lucrator in gospodarie agroturistica” in Regiunea Sud-Muntenia. 

MOT_7244

Oltenitenii dar si locuitorii din comunele invecinate care s-au inscris la cursurile fundatiei Amfiteatru, au sansa unui loc de munca in toate tarile UE datorita implementarii  proiectului “Centrul de resurse in turismul montan”. Miercuri, 18 mai, Fundatia Amfiteatru in colaborare cu Asociatia Harmony si Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 au dat startul cursurilor de “Lucrator in alimentatie publica” si “Lucrator in gospodarieagroturistica,  in cadrul proiectului “Centrul de resurse in turismul montan”. In cadrul evenimentului, au luat cuvantul, Aurel Borsan, presedintele fundatiei Amfiteatru, prof. universitar Nicolae Neacsu de la  Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir  si Andrei Savu, reprezentant al restaurantului Modern. 

Peste 100 de persoane, eligibile in cadrul proiectului, vor beneficia de programe integrate care vor acoperi activitati specifice precum consiliere si orientare in cariera prin furnizarea de informatii cu privire la oferta educationala si piata muncii, activitati de consiliere privind dezvoltarea si valorificarea abilitatilor personale pentru prezentarea intr-o lumina favorabila a propriilor atuuri pentru ca prin intermediul acestor strategii, beneficiarii sa identifice un echilibru personal si profesional care sa le creasca sansele de integrare pe piata muncii dar si derularea unor programe de formare profesionala care sa asigure cresterea nivelului de pregatire pentru a raspunde nevoilor reale de personal calificat ale agentilor economici.

Cursurile se vor incheia pe data de 29 august, ca mai apoi, pe 1 septembrie, va avea loc evaluarea finala  ce se va realiza pe baza unui test scris de cunostinte teoretice si practice iar la final, absolventii acestor cursuri vor primi un certificat de absolvire cu recunoastere nationala si internationala, acreditat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC).

Cursurile teoretice vor fi tinute la Scoala nr 6 in timp ce practica va fi realizata in doua dintre localurile de alimentatie publica oltenitene.