Locuinte afectate de inundatii la Oltenita si Budesti! FOTO

Pompierii militari din Oltenița și Budești au fost angrenaţi, timp de aproximativ 8 ore, în misiuni contra-cronometru de salvare a locuinţelor şi gospodăriilor cetăţeneşti, afectate de inundaţii

inundatii1

Echipaje specializate de pompieri militari din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au acţionat timp de 8 ore pentru evacuarea apei, din peste 25 de gospodării şi mai multe obiective economice şi sociale, care au fost afectate de inundaţii, în urma precipitaţiilor abundente.

În urma ploilor torenţiale abundente, ce au căzut pe teritoriul judeţului Călăraşi, dispeceratul I.S.U. „Barbu Ştirbei” a fost anunţat despre producerea a peste 30 de situaţii de urgenţă în localităţile Olteniţa și Budeşti.

Hypermarketul LIDL, din nou afectat de inundatii

Hypermarketul LIDL, din nou afectat de inundatii | foto: Dragoman Ionut

Astfel, echipaje specializate de pompieri profesionişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, au fost solicitate, prin apelul unic de urgenţă 112, să acţioneze în data de 27.07.2014, pentru evacuarea apei acumulate în exces, în urma precipitaţiilor abundente, pe raza localităţilor: Olteniţa (obiective afectate de inundaţii – complex servicii comunitare, complex comercial (hipermarket), autogara și o stație de carburanți, cât și 25 de gospodării, pe străzile: 1 Decembrie 1918, Mihai Bravu, Dr. Lucian Popescu, Cornișei și Aurel Vlaicu); Budeşti (obiective afectate de inundaţii 5 gospodării pe străzile Oitiz, 1907 și Independenței)

inundatii2 inundatii3

Trebuie menţionat că exista pericolul, ca mai multe locuinţe din localităţile Olteniţa și Budeşti, care erau construite din chirpici (pământ), să se surpe din cauza apei acumulate în exces în gospodării, însă printr-o intervenţie eficientă, salvatorii au reuşit în timp util să înlăture această posibilitate, diminuând considerabil efectele negative ale situaţiilor de urgenţă.

Mai multe echipaje de pompieri profesionişti s-au deplasat la solicitările venite prin 112, cu 7 autospeciale şi 9 motopompe şi au acţionat neîntrerupt pentru evacuarea apei din obiectivele afectate timp de aproximativ 8 ore.


În ciuda eforturilor prelungite şi a activităţilor specifice întreprinse pentru înlăturarea efectelor negative provocate de inundaţii, cadrele militare implicate în aceste misiuni, s-au retras de la numeroasele intervenţii, după multe ore de muncă şi condiţii dificile de lucru, cu satisfacţia muncii împlinite, restabilind starea de normalitate.