Calarasi, in topul judetelor cu cei mai multi someri. Vezi care era procentul in luna iulie

Nu suntem ultimii, dar nici nu ne mândrim! Conform unui comunicat remis redacției de catre AJOFM Călărași, rata somajului, în luna iulie, a fost mai mare, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

foto: timpolis.ro

foto: timpolis.ro

La sfârşitul lunii iulie 2014 rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului Călăraşi a fost de 7,17%, mai mare cu 0,51 puncte procentuale faţă de cea din luna iunie a acestui an și cu 0,34 puncte procentuale mai mare decât rata șomajului din aceeași perioadă a anului anterior.

Astfel, la 31 iulie 2014, în evidența AJOFM Călărași erau înregistrați 7804 şomeri, din care 3227 femei.

Din numărul total al şomerilor, 1279 persoane au beneficiat de indemnizație şi 6525 au fost șomeri neindemnizați.

” Structura şomajului după nivelul de studii evidențiază faptul că cei mai afectați de acest fenomen sunt şomerii cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional, aceștia reprezentând 68% din totalul șomerilor înregistrați în evidența AJOFM Călăraşi, în vederea găsirii şi ocupării unui loc de muncă. Şomerii cu nivel de instruire liceal şi post-liceal reprezintă 30%, iar cei cu studii universitare doar 2%.” a declarat domnul Nicolae Chirana, director executiv al AJOFM Călărași.

În luna iulie 2014, numărul şomerilor neindemnizaţi a crescut cu 479 persoane faţă de luna anterioară datorită înscrierii în baza de date a agenţiei a proaspeţilor absolvenţi.