Un copil de 12 ani din Oltenita a fost muscat de vipera in timp ce se afla in vacanta la Colibița

Un băiat în vârstă de 12 ani a ajuns, vineri după-masă, în stare gravă la spital după ce a fost muşcat de un şarpe în zona lacului de acumulare Colibiţa din judeţul Bistriţa-Năsăud, situat la poalele Munţilor Călimani.

vipera romaneasca | foto: wikipedia.ro

vipera romaneasca | foto: wikipedia.ro

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, copilul a fost preluat de la o pensiune turistică din zonă de către echipajul de prima ajutor al SMURD Bârgău.

Având în vedere că starea de sănătate a pacientului se înrăutăţea, a fost chemat în ajutor echipajul de terapie intensivă mobilă, care l-a transportat pe băiat la Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa.

foto: health.com

foto: drumetii.ro

 

UPDATE
Medicii confirmă: șarpele care l-a mușcat de picior pe băiatul de 12 ani, vineri, la Colibița, a fost unul veninos, însă nu se știe cu exactitate specia din care face parte. Copilul, care se află în continuare sub supraveghere medicală la Secția de Pediatrie a Spitalului de Urgență Județean Bistrița-Năsăud, se simte bine.

Starea lui de sănătate este însă monitorizată cu atenție de către medici, pentru a se asigura de faptul că veninul care i-ar fi pătruns în corp a fost eliminat complet. Șarpele veninos a reușit să îl muște pe copil de unul dintre degetele de la picior, și nu de gambă, cum se anunțase inițial.

Surse medicale au spus pentru Vocea Transilvaniei faptul că se presupune că șarpele ar fi fost chiar o viperă. De altfel, zona Colibița este una cunoscută pentru prezenţa viperelor.

Copilul se afla la Colibiţa în vacanţă şi este din Olteniţa, judeţul Călăraşi.

sursa: bistriteanul.ro / voceatransilvaniei.ro