Accident la Plătăreşti. Un barbat s-a prabusit cu parapanta de la 30 de metri

Un elicopter SMURD a aterizat în judeţul Călăraşi pentru a prelua un bărbat, rănit grav, care a căzut cu parapanta. Victima a scăpat ca prin minune cu viaţă în urma căderii de la 30 de metri.

foto: romania tv

foto: romania tv

UPDATE. Martorii care au asistat la accident spun că tânărul, în vârstă de 29 de ani, a urcat pe un deal din satul Popeşti, a lut altitudine, apoi, ca din senin, s-a prăbuşit. Oamenii au alertat imediat autorităţile la 112 pentru a-l salva pe tânăr. Când au ajuns la faţa locului, paramedii SMURD au găsit victima conştienţă, însă acuza dureri la coloană. Bărbatului i-a fost acordat primul ajutor, după care a fost transportat la un spital din Capitală. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 14.30.

Rănit grav la coloană

Un bărbat de 29 de ani a fost rănit grav, duminică după-amiază, după ce a căzut cu parapanta, de la o înălţime de aproximativ 30 de metri, pe un câmp dintr-un sat din judeţul Călăraşi, el urmând să fie transportat, cu un elicopter SMURD, la Spitalul Floreasca din Capitală, informează Mediafax. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, bărbatul a căzut în satul Popeşti, comuna Plătăreşti, iar un echipaj SMURD a ajuns la faţa locului şi i-a acordat primele îngrijiri medicale. Bărbatul este conştient şi cooperant, însă acuză dureri în zona coloanei vertebrale, la mâini, picioare şi în zona bazinului. Reprezentantul ISU Călăraşi a mai declarat că acesta, cel mai probabil, va fi transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

sursa: adevarul.ro