Un barbat din Calarasi, arestat preventiv dupa ce s-a dat drept medic militar

Un bărbat de 65 de ani din judeţul Călăraşi a fost arestat preventiv pentru înşelăciune, după ce s-a dat drept medic militar şi a înşelat o bătrână din Brăila.

foto: gandul.info

foto: gandul.info

Poliţişti de la Biroul Proximitate şi Ordine Publică Brăila l-au depistat pe Nicolae C., de 65 de ani, din comuna Dor-Mărunt, judeţul Călăraşi, având asupra sa mai multe recipiente care conţineau o substanţă de culoare verzuie, etichetate cu inscripţia unui institut medical german, potrivit Biroului de presă al IPJ Brăila, citat de Agerpres.

Asupra acestuia au fost identificate mai multe înscrisuri şi obiecte, respectiv cărţi de vizită şi diplome, din care rezulta că ar fi medic, legitimaţii care atestau că ar fi procuror şi suma de 200 euro şi 930 de lei, care au fost ridicate în vederea cercetărilor.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că acesta ar fi autorul infracţiunii de înşelăciune, în dauna unei bătrâne de 75 de ani din Brăila, faptă comisă la data de 7 mai 2014, când şi-a declinat calitatea de medic militar, prezentând în acest sens o carte de vizită falsă, şi i-a vândut, cu suma de 270 de lei, 7 recipiente cu cremă, pentru dureri reumatice, totodată, solicitându-i împrumut suma de 830 de lei, pe care a primit-o.

În aceeaşi zi, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila s-a dispus extinderea urmăririi penale faţă de infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale şi efectuarea urmăririi penale faţă de suspect, fiind reţinut pe bază de ordonanţă.

Suspectul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, care a emis mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Brăila.

sursa: romaniatv.net