VIDEO / Un oltenitean i-a lasat cu gura cascata pe antrenorii de la Vocea Romaniei

„E barbat sau femeie? Gagiu? Gagica?”. Singurul concurent care i-a lasat fara cuvinte pe antrenori

alingprotv

Alin a ales sa faca parte din echipa Smiley

Marti, 16 septembrie, s-a dat startul celui mai spectaculos show pe care il poti urmari la televizor in aceasta toamna! Antrenorii, pentru prima oara intr-o noua formula,  – Loredana, Smiley, Marius Moga si Tudor Chirila –  au dat startul competitiei in care doar VOCEA conteaza. Printre zecile de voci, pe scena s-a facut auzit si un oltenitean. Alin Gheorghisan, caci despre el este vorba, a incantat publicul, dar si pe antenori, prin originalitate si… „nebunie” artistica. Trei dintre cei patru s-au intors, iar Alin, fara a sta pe ganduri, a ales sa faca parte din echipa Smiley.

Alin Gheorghisan nu este primul oltenitean care paseste pe scena de la Vocea Romaniei. La prima editie, Max Dragomir, a ajuns pana in semifinale.

Alin Gheorghişan, olteniteanul care la 21 de ani a fost aplaudat la New York

Actorul Alin Gheorghişan a împlinit de curând 33 de ani. După experienţa de succes din Statele Unite, de la începutul carierei sale, Alin Gheorghişan s-a întors în România, pentru a cânta şi juca în limba maternă. În prezent, publicul se poate bucura de rolurile sale din spectacolele de music-hall de la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”.

Părinţii au fost cei care l-au ajutat să evolueze ca om, însă deciziile privind cariera i-au aparţinut, povesteşte Alin Gheorghişan. “Am crescut într-un oraşel de pe malul Dunării situat la 60 de km de Bucureşti, într-o familie pasionată de frumos, arta şi cultură, în care tatăl mi-a deschis acest minunat univers al muzicii, prin pasiunea sa şi nenumăratele interpretari la saxofon, în serile de vară. Mama în schimb a încercat să îmi insufle dragostea pentru sport sau pentru arta aviaţiei. În ceea ce mă priveşte cred că liberul arbitru m-a îndrumat către scenă, fără a fi nevoit să îmi clădesc această pasiune din dorinţa altcuiva”, spune Alin.

Am ştiut că voi fi actor la vârsta de 9 ani când am fost descoperit de către actorul George Mihaiţă, care era în comisia ce făcea selecţia pentru binecunoscuta emisiune «Salut Adolescenţă» şi care – din aproape 1000 de copii – m-a ales pentru a imita vedete. În urma primei experienţe cu televiziunea, în 1992, am început colaborarea muzicală şi actoricească împreună cu actorul Eugen Cristea, compozitorul Dinu Giurgiu şi textierul Marian Stere pentru emisiunea «Feriţi-vă de magaruş». Îmi amintesc că mai târziu, în 1997, Mihaela Rădulescu m-a invitat la «Duminica în familie» pentru a face o paralelă între copilul din 1992 şi artistul în formare de la vremea respectivă.”

În ceea ce priveşte activitatea muzicală, au existat mai multe persoane care au remarcat că este talentat şi care l-au sprijinit: “În adolescenţă am studiat – pentru perfecţionare şi acurateţe muzicală – cu o profesoară atipică pentru acea vreme dar extrem de talentată, Camelia Dragu, şi din a cărei mână au ieşit multe voci caştigătoare de trofee, dar şi cu anumiţi compozitori de marcă, de a căror atenţie m-am bucurat şi am luptat pentru a o merita… Ion Cristinoiu, Dan Dimitriu, Cornel Fugaru, Horia Moculescu…

Alin Gheorghişan descrie cu modestie succesul rarisim pe care l-a cunoscut în Statele Unite, ca tânăr din Europa de Est, care a îmbrăţişat Visul American, ajutat numai de propriile sale calităţi: “În America am plecat mai mult impulsionat de răzvrătirea juvenilă a băieţilor de 20 de ani. A fost un schimb de experienţă pentru studenţi şi un program normal de workshop dar am ales sa fac acest pas datorită constrangerilor ce percutau de ceva vreme din partea tatălui meu, ce dorea să urmez facultatea de drept, nu cea de teatru, la care eram admis fără ştirea parinţilor mei. În primă instanţă am lucrat ca entartainer într-un parc de distracţie din Seaside Hights, după care – participând la un concurs muzical – am decis să bat la poarta New York-ului cu o inconştienţă bolnavă.

Am participat la un concurs de interpretare jazzistică pentru amatori în urma căruia am primit un contract pe o perioadă determinată cu mai multe casino-uri ce rulau spectacole saptamanale pe Broadway. Este mult pentru un om ce conştientiză deficienţa accentului, lipsa de experienţă scenică de la vremea respectivă, dar cred că şi cu aceeaşi inconştienţă am avut şansa aceasta unică. Cred în schimb că mi-am păstrat picioarele pe pământ şi reperele realităţii clar conturate în percepţia mea şi am hotărât ca de fiecare dată să lupt pentru autodepaşire. Mulţi mă întreabă şi dezaprobă revenirea mea tocmai datorită necunoaşterii unei realităţi, asta neînsemnând că m-aş considera eu inapt sau laş în faţa unei provocări de acest nivel, ci mai degraba optării către o cariera realizabilă în adevaratul sens al cuvântului aici, unde simt că mă pot exprima la justa valoare.”

După experienţa din Statele Unite, Alin a devenit actor profesionist, iar astăzi este unul dintre cei mai apreciaţi interpreţi de music-hall din România: “Întors în ţară, am finalizat cursurile de teatru, sub bagheta maeştrilor Ion Lucian şi Victor Radovici, dar şi a lui Eusebiu Stefanescu, Geo Saizescu sau a distinsei actriţe cu ajutorul căreia mi-am perfecţionat vorbirea, Adela Mărculescu.

Citeste intreg interviul acordat in 2012 de Alin Gheorghisan publicatiei exclusivnews.ro AICI