Avertizare meteo: Lapovita, ninsoare si polei in judetul Calarasi

Meteorologii au emis o noua avertizare de lapovita, ninsoare si polei, valabila pentru sudul tarii, in prima jumatate a zilei de marti.

foto: agerpress.ro

foto: agerpress.ro

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, marti, intre orele 02.00 si 14.00, in Muntenia si estul Olteniei vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, dar mai ales sub forma de lapovita si ninsoare. De asemenea, noaptea si dimineata izolat se va semnala polei in vestul Dobrogei, unde vor predomina ploile, si in Muntenia. Vantul va avea unele intensificari in Baragan si Dobrogea, mai ales in Delta Dunarii si pe litoral, cu rafale de 40-50 km/h.

Totodata, luni este in vigoare un cod galben de vant puternic, valabil intre orele 14.00 si 20.00, pe litoral si in Delta Dunarii, unde se vor semnala intensificari ale vantului ce vor atinge si depasi la rafala 55 – 60 km/h. Avertizarea meteo vine dupa una similara, care a fost in vigoare de sambata, ora 16.00, pana duminica, la ora 12.00, in toata tara. In plus, sambata seara a fost emis un cod galben de ninsoare pentru municipiul Bucuresti si cinci judete ale tarii, valabil intre orele 19.00 si 01.00.