De ce nu poate avea Călăraşiul pod peste Dunăre, cu Ponta preşedinte

După ce Guvernul a aprobat semnarea unui memorandum cu bulgarii pentru demararea unor studii de fezabilitate privind construcţia a două noi poduri peste Dunăre, unul Călăraşi – Silistra şi celălalt Turnu Măgurele – Nikopol, entuziasmul echipelor de campanie ale premierului Victor Ponta au atins paroxismul. Organizaţia PSD Călăraşi a emis chiar un comunicat de presă în care vorbeşte despre „roadele” eforturilor lor.

foto: adevarul.ro

foto: adevarul.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, se arată, însă, sceptic şi explică de ce crede că povestea podului Călăraşi – Silistra are raţiuni mai mult electorale decât realist-economice:

„Cu podurile astea am înnebunit. Până acum era pus pe bannere Diaconu cu podul pe cap, poate vroia să facă pod peste bălţile de peşte. Treaba asta cu podul este în programul de dezvoltare al României pe următorii 50 de ani. Ministerul Dezvoltării Regionale a făcut un mare studiu şi a spus care sunt cele mai eficiente locuri sau care este zona cea mai bună şi ieftină în care se poate construi un pod.

Şi au venit cu tot felul de criterii, criterii economice, sociale, de preţ. Astfel, s-a ajuns la concluzia că din cinci poziţii, cea mai avantajoasă poziţie este Călăraşiul. Păi dacă punctajul cel mai mult este la Călăraşi, ce facem cu Dragnea, rămâne Dragnea fără pod la Teleorman? Păi nu se poate.

Turnu-Măgurele să nu aibă pod cu ditamai vicepremierul? Şi atunci, ca să nu se creeze ideea că la Călăraşi nu se poate face un pod şi să nu piardă voturile pe care le aşteaptă ei de la Călăraşi, au venit cu ideea că se va face un pod la Călăraşi şi unul la Turnu-Măgurele.

Şi uite aşa şi Călăraşiul şi Turnu-Măgurele dansează pe străzi de bucurie. Că vor face studii de fezabilitate, foarte bine. Studii de fezabilitate, la ora actuală, la Ministerul Dezvoltării sunt, cred, 30 de camere cât asta, camere pline de studii. Nu mai prididesc salinele să scoată sare să pună pe ele ca să nu se strice. Băi, fraţilor, asta e vrăjeală curată.”

Filipescu spune că în situaţia în care Ponta ar fi ales preşedinte, … citeste continuarea AICI