Un rănit grav în urma tamponării a două autotrenuri, transportat la Bucureşti cu elicopterul

Două autotrenuri au intrat în coliziune, iar în urma accidentului, conducătorul unui autovehicul a rămas încarcerat în cabina capului tractor

Pompierii militari au intervenit pentru preîntâmpinarea producerii altor situații de urgență și au acționat pentru descarcerarea conducătorului auto rămas blocat în cabina vehiculului, în urma impactului dinte cele două autotrenuri

foto : adevarul.ro /arhiva

foto : adevarul.ro /arhiva

În data de 28.10.2014, ora 15.55, trei echipaje de intervenție au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să acționeze pe raza localității Dorobanțu, pe DN 31, la un accident rutier produs prin coliziunea a două autotrenuri (unul înmatriculat în județul Călărași, iar celălalt în București).
În urma accidentului dintre cele două autotrenuri, Constantin I., în vârstă de 45 de ani a rămas blocat în cabina capului tractor pe care îl conducea, având membrele inferioare prinse sub bord.
Pompierii militari au intervenit cu un echipaj care a acționat pentru deconectarea bornelor acumulatorilor celor două autotrenuri și pentru asigurarea zonei, iar un alt echipaj, de descarcerare, a intervenit cu cilindrul depărtatător și cu foarfecele hidraulic pentru a avea acces la victima rămasă blocată.
În scurt timp pompierii au reușit să extragă victima, care a fost predată echipajelor de prim ajutor.
Aceasta era semiconștientă și prezenta suspiciune de fractură la nivelul bazinului, suspiciune leziune la nivelul organelor interne și suspiciune fracuri la nivelul membrelor inferioare.
La locul accidentului s-a deplasat și un echipaj S.A.J. cu medic, care a intervenit intravenos asupra pacientului, concomitent solicitându-se elicopterul SMURD din Capitală.
Constantin I., în vârstă de 45 de ani, după ce a fost stabilizat, a fost preluat de echipajul de pe elicopterul SMURD și transportat la un spital din București.
Celălalt conducător auto, Tudor S., în vârstă de 50 de ani, prezenta hipertensiune arterială și tahicardie. Acesta a fost monitorizat de către echipajul de prim ajutor, dar a refuzat transportul la spital.