Vestea pe care o asteapta toti oltenitenii : VOM AVEA CALDURA! Primaria confirma! Detalii aici

Wirom a taiat gazul centralelor termice din Oltenita, astfel ca societatea Termourban nu poate produce si furniza energie termica celor 3000 de apartamente racordate la sistemul centralizat din cauza datoriilor pe care le are la furnizorul de gaz.  In ultimele 3 zile, oltenitenii de la blocuri au trebuit sa suporte temperaturi cu minus pe timpul noptii, sa improvizeze instalatii de incalzire si, mai nou, sa lupte cu mucegeaiul aparut in urma condensului.

Caldura vine in decembrie

Caldura vine in decembrie | foto: bzi.ro

Desi la sedinta de consiliu de luna trecuta a spus raspicat ca nu va propune un ajutor financiar pentru Termourban, primarul Petre Tone si consilierii au decis , intr-o sedinta ordinara, majorarea capitalului la Termourban  pentru acoperirea datoriilor de aproape 9 miliarde de lei vechi pe care societatea le are la Wirom. Motivele pentru care alesii nostrii au luat aceasta decizie a fost atat legea 2015 a administratiei publice locale prin care primariile sunt responsabile de furnizarea caldurii intr-o localitate, cat si reactia vehementa pe care au avut-o numerosi olteniteni pe retelele de socializare, pe siteul nostru, dar si in audientele din biroul primarului.

Primaria Oltenita a ajutat financiar Termourban si in alte situatii similare in trecut, insa cu fiecare an, datoriile sunt tot mai mari, multe apartamente sunt debransate de proprietari , astfel incat sistemul va ajunge in situatia in care nu va mai putea functiona. Nu putini sunt aceia care spun ca zilele Termourbanului sunt numarate si societatea va ajunge la faliment  in vara lui 2015.

In urma intalnirii consilierilor de saptamana trecuta, s-a gasit si raspunsul la intrebarea „Vom avea caldura in apartamente in aceasta iarna?” . Acesta este unul afirmativ, estimandu-se ca funizarea de apa calda si caldura va incepe din primele zile ale lunii Decembrie.

Astazi, 24 noiembrie, Termourban va face probe de presiune la rece pentru toate apartamentele racordate la sistemul de incalzire centralizat. Eventualele defectiuni, vor fi anuntate la numarul de telefon:  0242 – 515410