VIDEO INCENDIAR / Discutii aprinse in consiliul local cu privire la situatia Termourban. Vom avea sau nu caldura ? Detalii aici

Din cauza datoriilor catre furnizorul de gaze Wirom, societatea Termourban se afla in imposibilitatea de a porni centralele termice. Astfel, peste 8000 de olteniteni din 3000  de apartamente risca sa ramana iarna aceasta in frig. 

Petre Tone, primar Oltenita

Petre Tone, primar Oltenita

In sedinta ordinara de la sfarsitul lunii trecute, s-a discutat despre situatia critica in care se afla Termourban. Directorul societatii de termoficare, Marian Sumudica, le-a prezentat consilierilor situatia dramatica a Termourban si motivele pentru care se afla in incapacitate de a furniza caldura. Sumudica spune ca s-a ajuns aici din cauza faptului ca cetatenii racordati nu si-au platit datoriile catre societatea de distrubitie caldura – apa calda. „Fac apel la populatie sa plateasca pentru a da drumul la caldura” – Marian Sumudica. ” Sunt peste 1000 procese pe rol insa procedurile legale  sunt costisitoare si necesita si timp. Fac apel la consiliul local pentru un sprijin financiar” a mai spus Sumudica. In replica, primarul Petre Tone a declarat raspicat ca nu exista bani pentru a interveni si ca  a facut demersuri la Victor Ponta, Liviu Dragnea si chiar  Răducu Filipescu pentru a ajuta Termourban, insa nu a primit raspuns in acest sens. La acest subiect delicat, in sedinta, au mai luat cuvantul consilierii Viorel Pironea, Gheorghe Lungu, dar si viceprimarul Mihai Manciu. De la propuneri si solutii, la discutii pe un ton ridicat, cearta si amenintari. Mai multe, in inregistrarea VIDEO de mai jos.

 

La sedinta din octombrie, a fost prezent si avocatul oltenitean, Marius Mihalache, care a argumentat de ce nu a platit debitul de aproape 5000 lei la societatea Termourban si a solicitat primarului Petre Tone sa-si ceara scuze penblic fata de atitudinea ostila pe care a avut-0 fata de acesta. Ce a spus Tone, si dialogurile „a la colt de strada” , in inregistrarea de mai jos

 

Sunt sanse infime ca Termourban sa furnizeze agent termic iarna aceasta. Cert este, ca pana la gasirea unei solutii, oltenitenii tremura in apartamente.

Cum comentati? Pe cine considerati vinovat de aceasta situatie?