Viscol in Muntenia / Prima decizie cu privire la DN 4 Oltenita – Bucuresti

UPDATE, ora 15:05: Accident pe DN 4 la intrarea in localitatea Frumusani in care au fost implicate doua dube si un turism. Se circula greu. ( Adrian Slave)

________________________________________________________________________________

UPDATE, ora 15:00: DN 4, DN 31 si DN 41 sunt deschise circulatiei, carosabil umed.

________________________________________________________________________________

UPDATE, ora 12:05:  JUDEŢUL CĂLĂRAŞI – SITUAŢIA TRAFICULUI RUTIER, LA ORA 11,30

 La ora 11,30, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, traficul rutier este închis pe DN 3 (Bucureşti – Călăraşi) şi pe DN 3A (Lehliu – Drajna).

Din acelaşi motiv, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe DN4 (Bucureşti – Olteniţa)

 Numărul efectivelor de poliţie rutieră şi de ordine publică, disponibile să efectueze acţiuni, potrivit competenţelor, pentru reducerea efectelor căderilor masive de zăpadă şi a viscolului, pe raza judeţului Călăraşi, este de peste 230 de poliţişti, cu peste 90 de mijloace auto.

Pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite pe drumurile publice, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar!

Conducătorii auto aflaţi în trafic trebuie să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează permanent pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice! ( sursa: IPJ Calarasi)

________________________________________________________________________________

UPDATE, ora 12:00: Vizitatorii siteului nostru ne tin la curent cu privire la traficul pe drumurile nationale din judet. Multumim!

DN 4 , zona Negoesti | foto: Andran Slave

DN 4 , zona Negoesti | foto: Andrian Slave

UPDATE, ora 11:55: Circulatia pe DN 4, DN 31 si DN 41 se desfasoara in conditii de iarna.   Se circula cu restrictie de tonaj, de 7,5 tone, pe DN 4 , unde un drum Oltenita – Bucuresti se face intr-o ora si 30 minute.

________________________________________________________________________________

UPDATE: Conform unei informatii primite de la un sofer aflat in trafic, un drum de la Oltenita la Bucuresti a durat 2 ore si 30 minute ( in urma cu o ora ) .

________________________________________________________________________________

La acest moment, potrivit situaţiei centralizate la nivelul judeţului Călăraşi, conform datelor analizate în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, se înregistrează următoarele situaţii:

Din punct de vedere al căilor de comunicaţie, Autostrada Soarelui – A 2, a fost închisă începând cu ora 8.30, din cauza vizibilităţii foarte reduse, iar în ceea ce priveşte starea drumurilor naţionale din judeţul Călăraşi, se circulă cu restricţie de tonaj, de 7,5 tone, pe următoarele tronsoane de drum:

  • DN 4 Olteniţa – Bucureşti;
  • DN 3 A Lehliu Gară – Drajna;
  • DN 3 Călăraşi – Lehliu Gară;

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi a vizibilităţii foarte scăzute înregistrate la nivelul tronsoanelor de drumuri naţionale mai sus menţionate, pentru a preîntâmpina producerea unor situaţii de urgenţă, este posibil ca în următoarea perioadă să se ia decizia închiderii acestora până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice.

DN4 , zona Curcani / foto: Ileana Dayan

DN4 , zona Curcani / foto: Ileana Dayan

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, o singură localitate este afectată, comuna Lehliu Sat (350 de gospodăriii), însă trebuie menţionat că echipele de intervenţie lucrează la acest moment pentru remedierea situaţiei.

În ceea ce priveşte alimentarea cu apă alimentarea cu gaze, la nivelul judeţului Călăraşi, ne se înregistrează localităţi afectate.