Contract reînnoit pentru furnizarea gazelor către Termourban. Expiră la 31 ianuarie! Plătim sau facem frigul

Intr-un comunicat de presa primit la redactie, Wirom anunta ca a semnat un nou contract cu Termourban pentru furnizarea de gaze naturale, valabil pana la 31 ianuarie 2015. Atat Wirom, cat si autoritatile locale , fac apel la cetatenii bransati la sistem sa achite facturile restante, in caz contrar, cel mai probabil, de la 1 februarie NU se va mai furniza agent termic.

credit foto: Florin Chirica

credit foto: Florin Chirica

 

În data de 31.12.2014 Termourban şi WIROM au semnat un nou contract de furnizare a gazelor naturale. Contractul expiră la sfârşitul lunii ianuarie 2015. Termourban a depus o garanţie pentru cantităţile care urmează a fi livrate pe parcusul lunii ianuarie şi astfel a devenit posibilă semnarea acestui act.

“Ne bucurăm că a fost găsită soluţia ce a permis continuarea livrării gazelor naturale către centralele care asigură căldura pentru locuinţele cetăţenilor conectaţi la sistemul centralizat”, declară Illo Vogelhaupt, Director Executiv Comercial în cadrul WIROM.

Termourban a contractat pentru luna ianuarie o cantitate de gaze cu 12 % mai mică decât cea livrată în luna decembrie. “Avem în continuare provocări: în situația în care temperaturile sunt, de regulă, mai scăzute în ianuarie decât în decembrie, necesarul de gaze pentru ianuarie 2015 este mai mare decât pentru decembrie 2014, iar cantitatea contractată – mai mică. Mai mult, iarna nu se va termina la sfârşitul
lunii ianuarie. Urmează şi februarie cu condiţii meteo nefavorabile“, afirmă domnul Illo Vogelhaupt.

Autorităţile locale din Olteniţa au făcut eforturi majore pentru susţinerea sistemului centralizat, prin efectuarea a trei injecții de capital în ultimele două luni. În această etapă a venit momentul ca beneficiarii sistemului centralizat să asigure continuarea alimentării cu agent termic – prin plata facturilor emise de către Termourban. Încasând contravaloarea facturilor de la locatari, Termourban va putea să achite la termen factura de gaze pentru luna decembrie către furnizorul de gaze. Astfel, garanţia de plată depusă pentru luna decembrie se va putea reporta pe februarie, iar furnizarea de gaze va putea continua.