Eveniment omagial „Mihai Eminescu” la muzeul din Oltenița. Expoziţiei de tapiserie Lia Maria Andreiţă

Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa Olteniţa organizează în data de 15 ianuarie 2015, ora 12:00 vernisajul expoziţiei de tapiserie ,, Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie” , închinată marelui poet naţional Mihai Eminescu şi Zilei Culturii Naţionale. Expoziţia pecare muzeul o găzduieşte aparţine artistului plastic Lia Maria Andreiţă ,personalitate marcantă atât în planul artei vizuale cât şi al celei literare,fiind autoarea mai multor expoziţii din ţară şi din străinătate.

afis Eminescu copy

Activitatea desfaşurată de doamna Lia Maria Andreită de-a lungul vieţii pornind de la profesia de diplomat MAE (ministru consilier ) cu misiuni in străinătate la Ambasadele României în Franţa şi Italia, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, membră a Academiei Interntionale de Artă Modernă –Roma, membră a Societăţii Ziariştilor din România, membră a Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor a impus-o ca mesager a României în lume , dar şi ca artist plastic şi scriitoare.

feateminescu

A primit în anul 1985 Premiul Naţional de Tapiserie, in 1995 Diploma de Merit şi Medalia de Argint ale Academiei Internaţionale de Artă Modernă-Roma, în 2004 Medalia Jubiliară ,, Leopardi” a Centrului Mondial de Poezie,, GiacomoLeopardi”-Recanati (Italia), opera sa fiind răspândită pe tot mapamondul, încolecţii particulare. Preţuirea pe care artista o poartă faţă de Eminescu sereflectă în unele tapiserii dedicate marelui poet român, a cărui dată de naştere se identifică astăzi cu Ziua Culturii Naţionale. Pentru toţi iubitorii de poezie şi artă, acesta este un prilej de bucurie şi omagiere a celui mai mare poet român ,dar şi artei ce i-a fost închinată. Vă aşteptăm în număr cât mai mare să ne fiţi alături la acest eveniment. ( Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa Olteniţa )