In septembrie, Oltenita va lua parte la Saptamana Europeana a Sportului

In luna septembrie 2015, organizațiile din România si din intreaga comunitate europeana interesate de promovarea sportului și mișcării fizice vor putea lua parte la prima Săptămână europeană a sportului.

10928792_828979597164415_2031022085_n

Comisarul european Androulla Vassiliou a anunțat planurile legate de organizarea acestei prime săptămâni, Comisia urmând a coordona activități și evenimente care vor avea loc în întreaga Europă. Organizațiile care vor susține obiectivele săptămânii vor beneficia de orientări din partea Comisiei și de o etichetă dedicată Săptămânii europene a sportului.

Comisia va încuraja și activitățile de la nivel național pentru îmbunătățirea gradului de informare și de conștientizare a importanței sportului.

Se preconizează că finanțarea pentru Săptămâna europeană a sportului va fi asigurată de Comisia Europeană din bugetul Erasmus+, noul program european pentru educație, formare, tineret și sport.

La nivel local, Asociația Județeană Sportul pentru Toți (AJSpT) Călărași se va implica în această acțiune pe 11 și 12 septembrie cu următoarele concursuri : cros, frisby, streetball, tenis de masa, șah și role.
Locurile unde se vor desfășura competițiile amintite vor fi Parcul Central Oltenita și Parcul Dumbrava Călărași, după cum precizeaza intr-un comunicat președintele AJSpT Călărași, profesor Cristiana Drăgan.
Pentru anul în curs, AJSpT Călărași are în calendarul intern 14 activitati incluse, săptămâna Moove Week cu care deja oltenițenii s-a familiarizat fiind a treia participare consecutivă, de asemenea Săptămâna Sportul pentru Toți și implicarea în multe activități naționale.

La activitățile dedicate Săptămânii Europene a Sportului pot participa toate grupele de vârstă.
Se estimează un număr de 250 de participanti. Partenerii acțiunii din septembrie sunt Inspectoratul Școlar Județean Călărași, Clubul Sportiv Școlar Călărași, Primăria Oltenița.

Premiile și materialele promoționale vor fi acordate de Federația Română Sportul pentru Toți și Asociația Județeană Sportul pentru Toți Călărași.