In Calarasi, gerul, viscolul şi ploile au distrus sute de hectare de culturi agricole

În judeţul Călăraşi, gerul, viscolul şi zăpada din această iarnă, dar şi precipitaţiile din ultima perioadă au afectat 700 de hectare de culturi agricole şi zeci de mii de metri pătraţi de sere şi solarii.

Condiţiile meteorologice din luna decembrie au distrus parţial dar şi total 227 de hectare de rapiţă în comuna Chiselet. În localitatea Frumuşani 47 de hectare de rapiţă, 66 de grâu şi 3 de orez au fost afectate. De asemenea, la Modelu 80 de hectare de rapiţă şi 18 de orz, dar şi 50 de hectare de rapiţă din localitatea Roseţi au fost distruse de ger.

culturi-inundate

Directorul Direcţiei Agricole Călăraşi, Dionisie Tomescu, a declarat, pentru Radio Voces Campi, că în zona Chiciu, din cauza ploilor au fost calamitate 34 de hectare de rapiţă, 67 de orz şi 90 de ogor. Dionisie Tomescu susţine că precipitaţiile din ultimele zile au cauzat probleme şi în localităţile Borcea, Roseţi, Grădiştea şi Ciocăneşti. Momentan, în aceste zone,  nu se cunoaşte cu exactitate care sunt suprafeţele afectate, pagubele urmând a fi evaluate în aceste zile.

Gerul a mai distrus 38 de hectare de legume în comuna Perişoru şi 12 hectare de viţă de vie la Frumuşani. Munca mai multor legumicultori din judeţ a fost şi ea năruită de fenomenele meteo. 30.500 de fire de răsad au fost făcute una cu pământul, iar aproximativ 24.000 de metri pătraţi de sere şi solarii au fost afectaţi.

sursa: radio vocescampi