200 de jandarmi angrenaţi în misiuni de ordine publică. Polițiștii au aplicat amenzi de peste 158.000 lei

În perioada 16 – 19 martie, aproximativ 230 de jandarmi au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, la nivelul judeţului Călăraşi.

În această perioadă jandarmii călărăşeni au executat peste 45 de misiuni de menţinere a ordinii publice, atât în mediul urban cât şi în mediu rural. În urma misiunilor desfăşurate, jandarmii au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale şi 6 avertismente scrise. Valoarea amenzilor este în cuantum de 1.800 lei. De asemenea, efectivele de jandarmi au constatat 5 infracţiuni, dintre care 1 în mod independent şi 4 în cooperare cu Poliţia, fiind identificaţi 4 autori.

Amenzi de peste 158.000 de lei, aplicate, în acest weekend, de poliţiştii călărăşeni

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a desfăşurat, în weekend, o acţiune cu efective mărite, pentru prevenirea faptelor antisociale şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, precum şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. Acţiunea s-a desfăşurat în intervalul orar 16.00 – 20.00, respectiv 22.00 – 04.00, pe raza întregului judeţ, fiind angrenaţi peste 300 de poliţişti de la ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, din cadrul structurii de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă, sprijiniţi şi de jandarmi.

foto: youtube.com

foto: youtube.com

 

Astfel, au fost efectuate controale la 74 de unităţi economice şi la alte 10 obiective asigurate cu pază. În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 21 de infracţiuni, toate în flagrant, dintre care 1 de natură economico-financiară, 16 la regimul circulaţiei şi alte 4 genuri de infracţiuni. Au fost aplicate 310 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de peste 158.000 lei, şi au fost confiscate bunuri în valoare de peste 4.000 de lei. Obiectivul principal al acţiunilor desfăşurate de poliţişti este creşterea gradului de siguranţă pentru cetăţeni prin protejarea vieţii, integrităţii corporale şi a patrimoniului acestora, precum şi sporirea gradului de siguranţă rutieră şi a transporturilor.

sursa: radio voces campi