Oltenita / Batrani pacaliti prin metoda „Accidentul”

Poliţiştii din Călăraşi, cu sprijinul unei grupe din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi şi al funcţionarilor din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, descins, la sfarsitul lunii februarie, într-un penitenciar şi în comuna Cernica, judeţul Ilfov, pentru destructurarea unui grup infracţional, specializat în comiterea de înşelăciuni prin telefon.

Conform anchetatorilor, în urma unui complex de investigaţii şi de cercetare, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Poliţia Municipiului Olteniţa au identificat patru bărbaţi, care, în perioada ianuarie – februarie 2015, ar fi înşelat mai multe persoane vârstnice, din judeţul Călăraşi, prin metoda “accidentul”.

foto: ziare.com

foto: ziare.com

Suspecţii, cu vârste între 21 şi 28 ani, dintre care trei aflaţi în executarea unor pedepse privative de libertate, au păcălit mai mulţi vârstnici de 78 – 83 ani. Bătrânii din judeţul Călăraşi ar fi fost înşelaţi înşelate cu sume de la 1.400 la 10.000 lei.

Telefoane „surpiză”

Anchetatorii spun că aceştia contactau telefonic victimele, recomandându-se a fi poliţişti, procurori sau medici legişti şi le anunţau că rudele lor ar fi fost implicate în accidente rutiere şi le solicitau anumite sume de bani, sub pretextul protejării acestora. Faţă de cei patru bănuiţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, urmând ca suspecţii să fie prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

sursa: adevarul.ro