VIDEO / Proiect social finalizat cu succes la Curcani. Zeci de persoane si-au gasit un loc de munca

Conferinţa de încheiere a proiectului „Noi resurse de accesare a pieţei muncii pentru persoane din mediul rural din Regiunea Sud Muntenia, Călăraşi (POSDU/138/5.2/G/132486)”

Comuna Curcani, în parteneriat cu Asociaţia Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Socială şi Comuna Ulmeni organizează conferinţa finală a proiectului Noi resurse de accesare a pieţei muncii pentru persoane din mediul rural din Regiunea Sud-Muntenia, Călăraşi, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Evenimentul a avut loc  joi,  26 martie 2015, începând cu ora 11:00 în centrul de informare, consiliere şi mediere din incinta Primăriei Curcani.

 

Proiectul a fost implementat în perioada 28 martie 2014 – 27 martie 2015 şi a avut ca scop facilitarea integrării pe piaţa muncii a persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile precum persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, şomeri, şomeri de lungă durată şi şomeri tineri.

 

Pe durata desfăşurării proiectului, 337 de persoane din localităţi Curcani şi Ulmeni au beneficiat de servicii de informare, consiliere şi mediere în vederea facilitării integrării acestora pe piaţa muncii. Serviciile de formare profesională au fost accesate de către 219 de persoane, dintre care 52 de persoane au optat pentru meseria de Brutar, 48 de persoane au optat pentru meseria de Lucrător în structuri pentru construcţii, 52 de beneficiari au urmat cursurile de Măcelar şi 67 de persoane au urmat cursurile de Operator Confecţioner Industrial. La finalul fiecărui curs beneficiarii au fost examinaţi şi au obţinut certificate recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

 


De asemenea, pe durata proiectului s-au creat 2 centre de informare, consiliere şi mediere, unul în localitatea Curcani şi unul în localitatea Ulmeni care vor oferi servicii de informare, consiliere şi mediere locuitorilor din cele două localităţi după încheierea proiectului. Un alt eveniment creat în cadrul proiectului a fost Bursa Locurilor de Muncă pe durata căruia beneficiari ai proiectului au întâlniri potenţiali angajatori în vederea facilitării angajărilor acestora.

Pentru mai multe detalii despre proiect: Persoană de contact – Adina Ursulean, Expert Comunicare şi PR, Asociația CEDS, telefon: 0786.194.670, e-mail: adina.ursulean@ceds.ro