Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena va primi 10 000 lei de la Consiliul Local Olteniţa

Joi, 23 iulie, a avut loc ședința consiliului local, prezidată de Alina Munteanu, membră a Comisiei pentru Administrație Publică, Juridică, Apărarea Ordinii și Liniștii Publice, a Drepturilor Cetățenești, Oltenița. În cadrul acesteia, reprezentanții locali au dat aviz pozitiv cererii în care Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena solicita din partea Primăriei un ajutor în valoare de 10 000 lei, sumă destinată cheltuielior cu picturile murale din interiorul bisericii de la stadion.

DSC_4385 O

Părintele protopop Marian Necula, însoțit de părintele Nicolae Ciobanu, a fost prezent la ședință pentru a-și susține cauza, în urma devizului negativ pe care cererea lor l-a primit din partea reprezentanților statului în urmă cu o lună. Prezența lor a fost de bun augur, întrucât în urma discuțiilor, propunerea a primit aviz pozitiv din partea a 11 dintre consilieri. Împotriva acestei propuneri au existat 3 voturi: Constantin Gheorghe, Elena Dulceață și Cristina Drăgan, care și-au justificat votul negativ prin faptul că susțineau propunerea consilierului Gheorghe, care viza un ajutor mai consistent, în valoare de 25 000 de lei. Cristina Drăgan se declară pentru înaintarea lucrărilor mai „vertiginoasă”. Pentru moment, s-a votat suma de 10 000 lei, în felul acesta rămânând bani și pentru celelalte biserici din oraș, care și-au anunțat intenția de a face investiții sau reparații în lăcașurile de cult.

Conform părintelui Necula, lucrările de amenajare a celei mai noi biserici din oraș au fost demarate acum 2 ani, iar o mare parte din fonduri au venit de la Biserica Ortodoxă Română. Ajutoare financiar consistente au venit și din partea Consiliului Județean Călărași, de la guvern și chiar de la credincioși.

În 2014, biserica a mai primit suma de 10 000 lei, bani folosiți pentru achiziționarea unui clopot de 850 de kilograme și turlelor. În prezent, acolo se întreprind lucrări la altar, turla mare și strană. În toamnă, slujitorii bisericii se vor ocupa de amenajarea curții și vor achiționa pomi, gazon, bănci, precum și de amenajarea lumânărarului. Biserica de la stadion dispune deja de o capelă, dotată cu frigider, aragaz.

După anul 1989, în județul Călărași s-au construit 11 biserici.