Căi ferate modernizate, trenuri anulate. Se întâmplă pe ruta feroviară Olteniţa – Titan Sud ( Bucureşti )

Trei zile consecutive, compania feroviară T.F.C. a anunțat anularea pe înteaga rută Titan Sud – Oltenița a ultimelor trenuri, cu plecare din București, respectiv Oltenița.

Tren

Astfel, în intervalul 21 – 23 iulie, trenul 15194, programat pentru ora 20:46, nu a mai plecat din gara Oltenița. Penultimul tren în care călătorii s-au putut urca în aceste zile a fost cel de la ora 18:34. Și călătorii care au dorit să vină la Oltenița din Gara Titan Sud cu trenul 15197, de la ora 22:30, au avut de suferit.

De vineri, 24 iulie, trenurile își vor relua mersul normal, însă numai pentru o zi în această săptămână, deoarece acestea nu circulă în zilele de sâmbătă și duminică.

Sistarea circulației feroviare la orele menționate a fost cauzată de lucrările de modernizare a căilor ferate, în conformitate cu ultimele modificări legislative. Astfel în decursul nopților de marți, miercuri și joi au fost executate lucrări pe porțiunea Budești – București, așa încât trenul va putea circula cu 70 km/h. În prezent, trenurile, deși moderne, se văd nevoite să circule mai puțin de 50 km/h, din cauza stării căilor ferate.

În zilele lucrătoare, dinspre Oltenița spre București circulă 8 trenuri, începând cu ora 5 dimineața, iar din gara Titan Sud pleacă zilnic 9 trenuri, începând cu 05:43.

În ceea ce privește tarifele, călătorii vor plăti aceleași prețuri pentru biletele întregi și la cele cu 50% reducere achizionate la casă, la trenurile InterRegio, însă compania anunță câteva majorări de preț.

În medie, o călătorie cu trenul durează 2 ore, iar un bilet întreg la clasa a doua costă 9,5 pe această rută.

Conform companiei, se mai fac lucrări pe secțiile Cluj Napoca – Oradea, Buzău – Ploiești București Nord și Galați – București Nord.