Cristi Dan, ciclistul oltenițean care câștigă medalie după medalie

Cristian Mihai Dan a pedalat până la vârsta de 16 ani cât alții într-o viață. Numai în prima jumătate a acestui an, elevul de clasa a X-a a participat deja la șapte dintre cele mai cunoscute competiții de ciclism, unde, de cele mai multe ori a urcat pe podium, pentru locurile II și III și chiar întâi.

Laura Ionescu, prima evadare

Prima Evadare. Foto: Laura Ionescu

 

Cristi merge pe bicicletă din copilărie, dar din 2012 a început să pedaleze „mai serios” și să participe la competiții pe două roți. Trei ani mai târziu, palmaresul său numără premii importante, care nu reprezintă decât o încununare a celor peste 30 000 de kilometri pe care i-a parcurs pe bicicletă în ultimii 3 ani.
Anul acesta, în cadrul celei de-a treia ediții a competiției de la Cernica, Ziua B, el a obținut locul al doilea, iar la Campionatul Național de Ciclism Şosea, de la Craiova, a reușit să se mențină în top în toate cele trei zile de competiție, obținând locul al doilea pentru cursa contratimp, locul al doilea pentru fond, unde a pedalat 72 km, la categoria cadeți, și locul al treilea în cadrul circuitului de oraș.

camp national de la Craiova
Sportivul nu se dă în lături de la pedalat pe teren accidentat, ca dovadă stau victoriile din cadrul competițiilor de profil, precum Prima Evadare, „un concurs prietenos de ciclism cross country”, cum îl numesc organizatorii, care a reprezentat o realizare pentru el, reușind să ajungă al 94-lea la linia de sosire, înaintea altor 2906 concurenți.
Întrecerea care i-a adus trofeul a fost Comana Bike Fest, un concurs de mountainbike aflat la a X-a ediție, unde ciclistul oltenițean a concurat la general și la categoria de vârstă 14-18 ani.
11351175_839268399461464_1929314308349224985_n

După Avrig Mountain Bike Race, un maraton de 45 km, într-o zonă deluroasă, și Păltiniș MTB Project, de unde tocmai s-a întors, Cristi se pregătește deja pentru ultimul traseu din cadrul Triadei MTB 2015, Geiger MBT Callenge, dar nu înainte de a mai bifa Campionatul Național de la Izvorul Mureșului. Spor la pedalat!

Comentarii

  1. […] Click aici pentru continuarea articolului! […]