Oltenita va avea scoala de fotbal

Fotbalul incepe sa se transforme in religie la Oltenita dupa ce echipa locala a revenit in Liga a 3-a. Oltenitenii au castigat la pas Liga Tractoristilor, dupa care au promovat in cel de-al treilea esalon al fotbalului romanesc fara a mai juca barajul pentru ca FC Chitila, campiona Bucurestiului, a refuzat sa se prezinte la cele doua meciuri programate de catre FRF. CSM Oltenita isi va relua antrenamentele la 6 iulie, urmand ca la sfarsitul lunii echipa sa plece in cantonament. Sportul rege in Oltenita nu se dezvolta doar pe verticala, ci si pe orizontala. Astfel, a aparut Scoala de Fotbal Viitorul Oltenita, apartinand lui Razvan Huzuneanu, jucator care a evoluat ultima oara la Inainte Modelu, dupa ce a mai trecut pe la Dacia Mioveni, Callatis Mangalia, CS Tunari si Dunarea Calarasi.

„Scoala de fotbal Viitorul Oltenita a luat nastere din dorinta de a oferi copiilor posibilitatea de a practica un sport de performanta in cele mai bune conditii. Cautam sa aducem langa noi copii dornici de afirmare, ce pot tinde catre marea performanta. Unul din principalele noastre obiective este de a aduce si de a transmite copiilor placerea de a juca fotbal. Noi consideram ca pentru a putea face performanta in acest domeniu este nevoie, in primul rand, de placere, dupa care, alaturi de ambitie, dorinta si munca se poate realiza performanta”, a declarat Razvan Huzuneanu.

11720429_885396581535748_1651744109_n

Ideea este una menita sa ajute sportul oltenitean. Nu este prima scoala de fotbal din Oltenita. A mai fost una in 1999, condusa de catre Ion Craciun. S-a stins repede, dupa un inceput frumos. Razvan Huzuneanu stie ca in relatia cu tinerii trebuie sa incerce sa le transmita un sentiment de responsabilitate. Daca va putea sa adauge mai multa constiinciozitate energiei si talentului lor, pot fi rasplatiti cu o cariera mare.

Razvan Huzuneanu este un baiat calm, foarte bine echilibrat in situatii dificile. Poate fi un bun manager pentru scoala sa de fotbal pentru ca este atat de inteligent, iar juniorii, fara exceptie, il vor respecta. Ca jucator a fost intotdeauna curajos ca un leu si dat mereu tot ce a avut mai bun. De acum inainte trebuie sa ii convinga pe elevii sai sa se speteasca muncind. Un conducator puternic este vital, indiferent ca este manager sau antrenor. Iar Huzuneanu este puternic. Are mare incredere in el si este suficient de incapatanat ca sa-i ignore pe criticii sai.

Razvan Huzuneanu ( prim plan)

Razvan Huzuneanu ( prim plan )

Viitorul Oltenita isi propune sa dea tineretului o sansa, ceea ce este admirabil. A adus un entuziasm enorm si va fi izvorul care mai tarziu va alimenta echipa de seniori a oltenitenilor. De acum inainte, jobul lui Razvan Huzuneanu consta in concentrare. Tot ceea ce ii trece prin creier trebuie sa fie benefic pentru jucatorii sai. Nu poate sa faca greseli. Nu este singur in proiect. Are alaturi tot orasul. Primele selectii vizeaza copii cu varsta intre sase si 12 ani. Sedintele de pregatire vor avea loc la stadion.

sursa: sportcalarasean.ro