Oltenițenii au fost anunțați că se opresc gazele, când, de fapt, au rămas fără apă

Miercuri, 22 iulie, compania de gaze WIROM, principalul furnizor care alimentează orașul cu gaze naturale, și-a luat măsuri de precauție și i-a sfătuit pe oltenițeni să nu folosească aparatele consumatoare de gaze decât după ora 21, după ce S.N.T.G.N. TRANSGAZ va fi terminat lucrările din cadrul staţiei.

Cu toate acestea, alimentarea cu gaze a gospodăriilor a funcționat în parametri normali, căci WIROM a avut o la dispoziție o rezervă, pe care oltenițenii n-au reușit să o epuizeze. Doar câteva restaurante au avut de suferit, unele dintre ele revenind la folosirea buteliilor, ceea ce a condus la un timp mai lung pentru onorarea comenzilor. Alte localuri au renunțat să servească mâncare pentru o zi, vizitatorii putând cumpăra doar produse de la bar.

s560x316_apa_la_robinet

foto: bzi.ro

 

Dacă rețeaua de gaze nu i-a încurcat prea rău pe locuitorii municipiului Oltenița, cea de apă le-a dat puțin de furcă, pe nepregătite. În cursul zilei de ieri, când temperatura a depășit 35 de grade Celsius, alimentarea cu apă pe raza orașului s-a oprit de 3 ori, ultima întrerupere înregistrându-se în jurul orei 20:00. Întreruperile, de scurtă durată, au fost provocate de câteva pene de curent, potrivit ECOAQUA, și au durat până când rețeaua a fost repornită și apa și-a reluat presiunea normală. Potrivit conducerii, ECOAQUA dispune de un grup electrogen, însă nu a fost nevoie ca acesta să intre în funcțiune, situația remediindu-se de la sine.